Tapuda Web Tapu İşlemleri Yaygınlaşıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Mart, 2023 16:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Tapuda Web Tapu İşlemleri Yaygınlaşıyor

Vali Fuat Gürel, 2023 yılı kurum denetimleri kapsamında Karabük Tapu Müdürlüğünü ziyaret ederek Tapu Müdürü Veysel Doğdu’dan 2022 yılında yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

Müdür Veysel Doğdu verdiği brifingde şu bilgileriş verdi:
” Tapuda online randevu işlemleri telefonla çözüme kavuşuyor, Alo 181 hattı ile Tapu ve Kadastro birimlerine yönelik soru, istek, randevu ve şikâyetlerin takibi ile hizmetin iyileştirilmesi, işlevlerinin tek bir merkezden etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi sağlandı.

Web-tapu sistemi kimlik doğrulama sistemi kullanılarak yapılmakta ve sistem TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesi altındadır.Tapu maliki kendi taşınmazının bilgilerini görebilmekte ayrıca gerekli belgeleri internetten tapu müdürlüğüne göndererek. tapu müdürlüğüne gitmeden işlemler başlatılarak, son aşamaya getirilmektedir.
Tapu Müdürlüğünde ayrıca e-İpotek, E-Terkin ve e-Haciz işlemleri yürütülmektedir. Bu işlemler sayesinde, vatandaşlara sunulan hizmetler çok daha hızlı, güvenilir ve düşük maliyetle tamamlanabilmektedir.

Parsel Sorgulama https://parselsorgu.tkgm.gov.tr internet adresi üzerinden tüm kullanıcılara açılmıştır. Cep telefonu ve tablet gibi elektronik ortamlara yüklenebilen mobil uygulaması da mevcut bulunan bu işlem ile; taşınmazların yüzölçümü, niteliği, komşu parselleri, coğrafi konumu gibi bilgilere anında ulaşabilmektedir. Yapılan yeni güncelleme ile, il,ilçe ve mahalle bazında satış yoğunluğu haritası görüntülenebilmektedir.

Tapu Müdürlüğü 2022 yılında 22924 yevmiyeli işlem gerçekleştirmiştir. Gelen Evrak:6616 Giden Evrak:4687’dir
2022 yılında toplam 46.053.630,38 TL Tapu Harcı 3.622.612,00 TL Döner Sermaye tahsilatı yapılmıştır.” (Halil Kızılyer)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin