Karabük Üniversitesi öğrencilerinin 'itiraf sayfası'nda Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan bazı erkek ve kadın öğrencilerin iddiaları gündemdeki yerini korurken, Bolu'nun CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bolu'yu Karabük Yaptırmayacağını" ifade ederek, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde daha önce Karabük Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. İbrahim Kürtül'ün göreve başlatılmasına sert tepki gösterdi.
Özcan, Karabük Üniversitesi'nin yabancı öğrenci oranının yüzde 50'ye çıkmasını ve üniversitenin bu durum nedeniyle dünya çapında kötü bir üne sahip olmasını eleştirerek, Bolu'da benzer bir durumun yaşanmaması gerektiğini ifade etti. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde görev yapan İbrahim Kürtül'ün üniversiteyi benzer bir duruma sokabileceği endişesini dile getiren Başkan Özcan, 2019'da Bolu'da 306 olan yabancı öğrenci sayısının, İbrahim Kürtül'ün göreve gelmesiyle birlikte 3 bin 234'e yükseldiğini ifade etti.
Özcan, sosyal medyadan yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve YÖK'ü etiketlediği paylaşımında, daha önce Karabük Üniversitesi'nde ortaya çıkan yabancı öğrencilerle ilgili skandallara göndermede bulundu.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın X hesabından yaptığı açıklama şöyle:
“Bolu’yu, Karabük Yaptırmam!
Karabük Üniversitesi’nin öğrenci sayısının yüzde 50’sini yabancı yapan ve üniversiteyi dünyaya rezil eden İbrahim Kürtül denen şahsı Bolu’ya kim veya hangi tarikat görevlendirdi?
2019’da Bolu’da 306 olan yabancı öğrenci sayısı bu şahsın gelişi ile birlikte bugün nasıl 3.234’e çıkmış?
Bu şahsın getirdiği yabancılar hangi ajanslara ne paralar ödüyorlar?
Oturma izni için yabancıların para karşılığı öğrenci gösterildiğine dair iddialar doğru mudur?
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı ile İbrahim Kürtül denen bu şahsın ortak bir maneviyat birliği bulunmakta mıdır?
İbrahim Kürtül denen şahıs Bolu’daki görevinden alınmadığı sürece ben bu işlerin peşini bırakmam, Bolu’yu Karabük gibi dünyaya rezil ettirmem!!!" (Ramazan Öztürk)
Karabük’te et fiyatlarına yapılan son zam, vatandaşın tepkisini çekti. Yaklaşık 20 gün önce kilosu 800 TL’den satılan kıyma, 150 TL’lik artışla 950 TL’ye yükselirken, diğer et ürünlerinde de dikkat çeken fiyat artışları yaşandı. Kısa sürede gelen zamlar “Bu kadar da olmaz” dedirtti.
Edinilen bilgilere göre, kent genelinde kıymanın kilosu 950, dana kuşbaşının kilo fiyatı 1.050 TL’ye çıkarken, dana kemikli et 850 TL’den, kuzu kemikli et ise 950 TL’den satışa sunulmaya başlandı. Yapılan zamlarla birlikte sucuk, salam ve benzeri diğer et ürünlerinde de yüksek oranlı artışlar gözlendi.
Vatandaşlar, art arda gelen zamların artık bütçelerini zorladığını belirterek duruma tepki gösterdi. Özellikle dar gelirli aileler, etin sofralarından neredeyse tamamen çıktığını ifade ederken, “20 gün gibi kısa bir sürede bu kadar yüksek bir artışı anlamak mümkün değil” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.
Öte yandan, kasapların bağlı olduğu meslek odalarının fiyat artışlarına sessiz kalması ve zamlara adeta çanak tutması da eleştirilerin odağında yer aldı. Tüketiciler, denetimlerin artırılmasını ve fiyat artışlarının gerekçelerinin kamuoyuna açık bir şekilde açıklanmasını talep ediyor. Ramazan ayına girilmesi ile Karabük’te et fiyatlarının daha da artabileceği belirtilirken, vatandaşlar ise yetkililerin bir an önce harekete geçmesini ve fahiş fiyat artışlarına karşı somut adımlar atılmasını bekliyor.