blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tabiat parklarına ziyaretçi akını

Samsun, sahip olduğu eşsiz doğal hoşluklarla dikkat çekmeye devam ediyor. 2024 yılında doğaseverlerin uğrak noktası haline gelen Samsun tabiat parkları, toplamda 207 bin 602 kişiyi ağırladı.
Karadeniz’in en büyük kenti Samsun, birçok vilayette bulunmayan doğal alanları ve varlıklı bitki örtüsüyle hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Samsun’daki tabiat parkları, ziyaretçilerine yürüyüş parkurları, piknik alanları ve tabiat ile iç içe vakit geçirme imkanı sunuyor.

Ziyaretçi akını
2024 yılında tabiat parklarını 207 bin 602 kişi gezdi. Amazon Tabiat Parkı’nı 6 bin 251 kişi, Bayraktepe Tabiat Parkı’nı 3 bin 208 kişi, Şahinkaya Tabiat Parkı’nı 85 bin 297 kişi, Vezirsuyu Tabiat Parkı’nı 48 bin 551 kişi, Sarıgazel Tabiat Parkı’nı 21 bin 589 kişi ve Kızılırmak Deltası (RAMSAR) Sulak Alanı’nı 42 bin 706 kişi ziyaret etti. Toplamda 207 bin 602 kişiyi ağırlayan parklar, konuklarına unutulmaz anlar yaşattı.
Tabiatın en doğal halinin birinci günkü üzere tazeliğini koruduğu Samsun’da ayrıyeten insanların girişinin ve ziyaretinin yasak olduğu 6 tabiat parkı, 1 tabiat muhafaza alanı, 1 tabiat anıtı, 2 yaban hayvanı geliştirme alanı, 3 sulak alan ve 2 yaban hayvanı üretim merkezi de bulunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum FK, Eyüpspor ile yollarını ayıran Mame Thiam’ı renklerine bağladı

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Çorum FK, Eyüpspor ile yollarını ayıran Mame Thiam ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.
Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Çorum FK, Trendyol Süper Lig ekiplerinden Eyüpspor’la yollarını ayıran 33 yaşındaki Mame Thiam ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Çorum FK’den yapılan açıklamada, "Kulübümüz, profesyonel futbolcu Mame Thiam ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2,5 yıllık sözleşme imzalamıştır. Thiam’a aramıza hoş geldin diyor, formamız altında başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
Öte yandan, Eyüpspor’da 49 maça çıkan deneyimli futbolcu 18 gol kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin