Reklam
Reklam
tabiat parklarina ziyaretci akini QY4rDcG4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ocak, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Tabiat parklarına ziyaretçi akını

Samsun, sahip olduğu eşsiz doğal hoşluklarla dikkat çekmeye devam ediyor. 2024 yılında doğaseverlerin uğrak noktası haline gelen Samsun tabiat parkları, toplamda 207 bin 602 kişiyi ağırladı.

Karadeniz’in en büyük kenti Samsun, birçok vilayette bulunmayan doğal alanları ve varlıklı bitki örtüsüyle hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Samsun’daki tabiat parkları, ziyaretçilerine yürüyüş parkurları, piknik alanları ve tabiat ile iç içe vakit geçirme imkanı sunuyor.

Ziyaretçi akını

2024 yılında tabiat parklarını 207 bin 602 kişi gezdi. Amazon Tabiat Parkı’nı 6 bin 251 kişi, Bayraktepe Tabiat Parkı’nı 3 bin 208 kişi, Şahinkaya Tabiat Parkı’nı 85 bin 297 kişi, Vezirsuyu Tabiat Parkı’nı 48 bin 551 kişi, Sarıgazel Tabiat Parkı’nı 21 bin 589 kişi ve Kızılırmak Deltası (RAMSAR) Sulak Alanı’nı 42 bin 706 kişi ziyaret etti. Toplamda 207 bin 602 kişiyi ağırlayan parklar, konuklarına unutulmaz anlar yaşattı.

Tabiatın en doğal halinin birinci günkü üzere tazeliğini koruduğu Samsun’da ayrıyeten insanların girişinin ve ziyaretinin yasak olduğu 6 tabiat parkı, 1 tabiat muhafaza alanı, 1 tabiat anıtı, 2 yaban hayvanı geliştirme alanı, 3 sulak alan ve 2 yaban hayvanı üretim merkezi de bulunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda fuhus sebekesine darbe kari koca gozaltina alindi I8IGldyi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da fuhuş şebekesine darbe: Karı-koca gözaltına alındı

Samsun’da fuhuş şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan karı-kocadan erkek şüpheli tutuklanırken, hamile olduğu öğrenilen kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, insan ticareti ve fuhuş suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, T.A. ile Özbekistan uyruklu eşi N.E.’nin Özbekistan’dan kadınları Türkiye’ye getirerek Samsun’da fuhuş yaptırdığı tespit edildi. Yapılan çalışmada 6 Özbekistan uyruklu mağdur kadın belirlendi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan karı-koca emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden T.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hamile olduğu öğrenilen Özbekistan uyruklu N.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin