Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2023 15:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Tabiat parklarına ziyaretçi akını

2023 yılında tabiat parklarını 17 bin 461 kişi ziyaret etti. Doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistleri kendine çeken Samsun'un tabiat parkları, 2023 yılında da vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Tabiat parklarını yılın ilk 6 ayında 20 bine yakın kişi ziyaret etti. Amazon Tabiat Parkı'nı 878 kişi, Bayraktepe Tabiat Parkı'nı 1340 kişi, Sarıgazel Tabiat Parkı'nı 1657 kişi, Şahinkaya Kanyonu Tabiat Parkı'nı 4 bin 797 kişi, Vezirsuyu Tabiat Parkı'nı 5 bin 34 kişi, Kızılırmak Uluslararası Sulak Alanı'nı (Ramsar) 3 bin 755 kişi ziyaret etti. Tabiat parklarını 2023'te şu ana kadar toplam 17 bin 461 kişi ziyaret etti. Yaban hayatı fotokapan ile takip ediliyor Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'daki yaban hayatı fotokapanlar ile anbean takip ediyor. Bu çerçevede doğadaki 22 farklı yerdeki fotokapanlara Kızıl geyik, kurt, karaca, yaban kedisi, yaban domuzu ve çakal gibi vahşi türler yakalandı. Ayrıca müdürlük tarafından doğada yaralı olarak bulunan 56 hayvanın tedavileri yapılıp, iyileştirildikten sonra tekrar doğaya salımı gerçekleştirildi. 64 kişiye 335 bin TL idari para cezası Av koruma ve kontrol çalışmaları çerçevesinde 64 kişiye 335 bin TL idari para cezası uygulandı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvanlara kötü muamelede bulunan 13 kişiye toplam 167 bin TL idari para cezası yazıldı. Avcılık ve belgelendirme çalışmalarında ise 2023 yılında 1 avcılık kursu açıldı. Bu kursta 18 kişi avcı belgesini alırken Samsun'daki toplam aktif avcı sayısı ise 4491 olarak kayıtlara geçti. 2023 yılı fahri av müfettişi sayısında ise kota 22 iken aktif 7 kişi bulunuyor. 14 bin adet sülün doğaya bırakılacak Doğaya yerleştirme faaliyetlerinde de 2023'te 14 bin adet sülün Türkiye'deki birçok ilde doğaya bırakılacak. Özellikle kene vakalarının yaşanabileceği illerden Ordu, Trabzon, Rize, Zonguldak, Bartın, Giresun, Iğdır, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Siirt ve Samsun'da 14 bin adet sülün doğaya salınacak. Öte yandan müdürlük tarafından 2023 yılına kadar Giresun, Gümüşhane, Samsun ve Çorum illerinde 83 adet kızıl geyik doğaya bırakıldı. Çorum'da ise bu yıl 4 adet kızıl geyik salımı yapıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2025 14:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te TOKİ’den Toplu Konut Hamlesi

Karabük’te dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yeni konut projeleri başlatılıyor.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, şehir genelinde yürütülen ve planlanan toplu konut yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Karabük’te dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yeni projeler hayata geçiriliyor. AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük genelinde yürütülen ve planlanan toplu konut yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Keskinkılıç, şehrin farklı ilçelerinde başlatılan projelerin detaylarını kamuoyuyla paylaşarak, bu projelerin Karabük’ün sosyoekonomik gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı.

ESKİPAZAR’A 321 KONUT VE TİCARET MERKEZİ

Eskipazar ilçesinde yapılması planlanan 321 konut ve 2 dükkandan oluşan ticaret merkezi projesi kapsamında, altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de dahil olmak üzere kapsamlı bir ihale süreci başlatılıyor. Milletvekili Ali  Keskinkılıç, bu büyük yatırımın ihale tarihinin 3 Haziran 2025 olarak belirlendiğini duyurdu. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Eskipazar’da hem konut ihtiyacının karşılanması hem de bölgesel ticaretin canlanması hedefleniyor.

YORTAN’A 65 KONUT GELİYOR

Yenice ilçesine bağlı Yortan beldesinde ise 65 adet konutluk yeni bir proje için hazırlıklar tamamlandı. Bu proje kapsamında da altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılacak. İhale tarihi 16 Mayıs 2025 olarak açıklanan projeyle, beldenin konut sorununun önemli ölçüde hafifletilmesi bekleniyor.

YENİCE ÖZALP’TE AFAD KONUTLARI YOLDA

Öte yandan Yenice ilçesi Özalp Mahallesi’nde yapımı planlanan 24 adet AFAD konutu projesi de ihale aşamasına geldi. Doğal afetlere karşı dayanıklı konutlardan oluşacak bu proje, bölgedeki afet risklerine karşı güvenli yaşam alanları sunmayı amaçlıyor. Milletvekili Keskinkılıç, bu konutların yapımıyla birlikte hem bölgenin güvenliği hem de yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı sağlanacağını belirtti.

“KARABÜK İÇİN DURMADAN ÇALIŞIYORUZ”

Milletvekili Ali  Keskinkılıç, projelerin açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Şehrimizin dört bir yanında hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Eskipazar, Yortan ve Yenice’de TOKİ tarafından yürütülen bu projelerle vatandaşlarımızın yaşam alanlarını daha konforlu, modern ve güvenli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Tüm teşkilatımızla birlikte Karabük’ümüz için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu önemli yatırımlarda desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şükranlarımı sunuyorum. Karabük’ümüze hayırlı, uğurlu olsun.”

KARABÜK’TE KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SOSYAL KONUT ATAĞI SÜRÜYOR

AK Parti iktidarı döneminde Karabük’te TOKİ aracılığıyla yapılan konut projeleri hız kazanmış durumda. Özellikle sosyal konut projeleriyle dar gelirli vatandaşlara konut sahibi olma fırsatı sunulurken, yeni yapılanmalarla birlikte ilçelerin çehresi de değişmeye devam ediyor. Eskipazar, Yortan ve Yenice’de planlanan yeni projelerle birlikte Karabük genelinde ekonomik ve sosyal yaşamın daha da canlanması bekleniyor. Bu gelişmeler, şehirde TOKİ tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm ve kalkınma hamlesinin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.