blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Suudi Arabistan uyruklu 9 yaşındaki Faisal için 4 günde 4 km’lik alan tarandı, aramalar sürüyor

Trabzon’un Çaykara ilçesinin turizm merkezi Uzungöl’de su içmek isterken Haldizen Deresi’ne düşen Suudi Arabistan asıllı 9 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları 4. gününde de sürüyor. Arama çalışmalarında 4 kilometrelik alanın taranmasına karşın şimdi bir ize ulaşılamadı.
26 Mayıs günü Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl bölgesine ailesi ile gezmeye giden Suudi Arabistan asıllı Faisal Ramzi Alshaikh (9), Haldizen Deresi’nin kenarından su içmeye çalıştığı sırada istikrarını kaybederek suya düştü. Olayı fark eden baba, paniğe kapılarak çocuğunu kurtarmak için suya atladı. Fakat derenin debisinin yüksek ve akıntının güçlü olması nedeniyle sıkıntı anlar yaşayan baba zahmetle kıyıya çıkmayı başardı. İhbar üzerine bölgeye jandarma, 112 sıhhat takımları, AFAD, AKUT, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Dalgıç Timi takımları sevk edildi. 4 gün evvel başlayan arama çalışmalarında şu ana kadar sonuç alınamazken, 103 kişilik takımla arama ve tarama faaliyeti sürüyor.
Haldizen Deresi üzerindeki şelaleler bölgesinde süren çalışmalar ile ilgili bilgi veren Çaykara Kaymakamı Ali Sapmaz, "Derin bir ıstırap içerisindeyiz. 26 Mayıs günü Suudi Arabistan vatandaşı Faisal Ramzi Alshaikh isimli evladımızın suya kapılması suretiyle olay meydana geliyor. Ailenin birinci anlatımına nazaran baba ile birlikte dereye inmek suretiyle olay başlıyor ve sonrasında baba muhakkak bir müddet birlikte sürükleniyor. Evladımız babadan ayrılmak suretiyle kayboluyor. Birinci günden itibaren ailenin yanında olduk. Gerek kolluk kuvvetlerimiz, gerek AFAD, UMKE takımlarımız ve istekli kuruluşlarımız arama faaliyetlerine başladık. Bugün prestijiyle yaklaşık 4 kilometrelik alanda detaylı arama ve tarama faaliyeti oldu. Sonrasında bugün Şelaleler bölgesi olarak isimlendirdiğimiz iki tane göletimizin boşaltılması suretiyle gölette tarama faaliyetimiz devam edecek. İnşallah en kısa müddette evladımızı bulmayı ümit ediyoruz. Yaklaşık 103 kişi ile faaliyetimiz sürüyor. 15 aracımız, 3 iş makinemiz, 3 botumuz, 3 tane taşınabilir baz istasyonumuz ve bir tane de sonarımız ile bir arada arama faaliyetimiz devam ediyor" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Aralık, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEUN’dan engelsiz üniversite ödüllerinde çifte başarı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen "Engelsiz Üniversite Ödülleri 2025" kapsamında elde ettiği derecelerle erişilebilir ve kapsayıcı üniversite anlayışındaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. BEUN, "Engelsiz Üniversite Bayrakları Sıralaması"nda Türkiye 3’üncüsü, "Engelsiz Üniversite Program Nişanı Sıralaması"nda ise Türkiye 4’üncüsü olmaya hak kazandı.
"Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişim" alanında; Ereğli Eğitim Fakültesi, Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Fen Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulu ve Devrek Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 7 akademik birim "Mavi Bayrak" almaya hak kazandı.
"Eğitimde Erişim" alanında ise Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü olmak üzere 3 akademik birim "Yeşil Bayrak" ile ödüllendirildi. Aynı törende; Fen Bilgisi Öğretmenliği, Turizm Rehberliği, Kimya, İngilizce Hazırlık Programı, Okul Öncesi Öğretmenliği, Matematik, Eczacılık, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Fizik, Turizm İşletmeciliği ve Yönetimi Tezli Yüksek Lisans ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans programlarının da aralarında bulunduğu 15 program "Engelsiz Program Nişanı" almaya layık görüldü.
Törende konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, eğitime adil erişimin gelişmiş toplumların temel özelliklerinden biri olduğunu vurgulayarak yükseköğretimi bir ayrıcalık değil, toplumsal bir hak olarak gördüklerini ifade etti. Üniversite kampüslerinin engelli öğrenciler açısından her yönüyle erişilebilir olmasının fırsat eşitliğinin vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkat çeken Özvar, engelsiz üniversite uygulamalarının mekânsal, eğitsel ve sosyokültürel boyutlarıyla önem taşıdığını belirtti. Başkan Prof. Dr. Özvar sözlerinin sonunda tören kapsamında ödül alan tüm üniversiteleri ve rektörlerini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Elde edilen başarıya ilişkin değerlendirmede bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, BEUN’un bu alandaki istikrarlı çalışmalarının ödüllendirilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek şu sözleri dile getirdi:
"Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında elde ettiğimiz bu anlamlı dereceler, üniversitemizin erişilebilirlik ve kapsayıcılık konusundaki kararlılığının somut bir göstergesidir. Eğitimde fırsat eşitliğini esas alan bu vizyonun ülke genelinde yaygınlaşmasına öncülük eden başta Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve tüm YÖK ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla birlikte Bayrak ve nişan almaya hak kazanan tüm fakültelerimizi, yüksekokullarımızı, enstitümüzü ve programlarımızı özverili çalışmalarından dolayı gönülden tebrik ediyorum. Bu başarı, yalnızca bir ödül değil; insan onuruna yakışır, herkes için erişilebilir bir üniversite anlayışının güçlü bir tezahürüdür."
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, elde ettiği bu önemli derecelerle yalnızca akademik başarılarıyla değil; toplumsal sorumluluk bilinci, kapsayıcı eğitim anlayışı ve erişilebilir üniversite vizyonuyla da yükseköğretimde önemli başarılarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin