Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Suudi Arabistan seyahat acentelerine tanıtım turu

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, Turizm Odaklı Bölgesel Tanıtım Programları kapsamında, bölgenin Suudi Arabistan seyahat acentelerine tanıtılmasına yönelik bölge tanıtım turu ve iş geliştirme amaçlı görüşme etkinliği (B2B) düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı iş birliğinde yerel paydaşların (Amasya Belediyesi, Tokat Belediyesi, Ayvacık Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi, Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği) desteği ile gerçekleştirilen tanıtım turu kapsamında, 18 acente temsilcisi belirlenen program çerçevesince 14-18 Mayıs 2024 tarihleri süresince Samsun, Amasya ve Tokat doğal ve kültürel çekim noktalarını ziyaret edecek.

Suudi Arabistan’dan daha fazla turist çekilmesi amaçlanıyor

OKA’nın, Kültür ve Doğa Turizmi Ekseninde Şehirlerin Markalaşması Sonuç Odaklı Programı kapsamında, paydaşları ile iş birliği içerisinde yürüttüğü Turizm Odaklı Bölgesel Tanıtım Programları ilerleyen dönemde de devam edecek.

Tanıtım turu kapsamında, 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü, saat 10.00-12.30 saatleri arasında Samsun’da bir otelde bölgedeki turizm sektörü temsilcileri (seyahat acenteleri, konaklama işletmeleri, sağlık turizmi belgeli hastaneler vb.) ile misafir acenteler arasında B2B görüşmeler gerçekleştirilmesi planlandı.

Katılmak isteyen işletmelerin OKA’nın web sitesinden kayıt oluşturmaları gerektiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin