Karabük Postası tarafından
17 Temmuz, 2014 08:57 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şüphe Duyanlara ‘Hassas Terazi’ Uygulaması

KASTAMONU Cide Belediyesi tarafından pazarcı esnafının tartısından şüphe duyan vatandaşlar için ücretsiz hassas terazi uygulaması başlatıldı. Cide Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Ölçüler ve ayar birimi sorumluluk alanı içinde sayılan ölçü ve tartı aletlerinin kontrol, muayene ve damgalama işlemleri rutin olarak yapılmaktadır. Denetim ve Kontrollerde rastlanılan mühürsüz teraziler kırık, dökük, hileli ağırlık birimleri toplanarak imha edilmektedir. Ticari faaliyette kullanılan terazilerin denetiminde kontrol uygulaması başlatılmış olup yeni uygulama ile vatandaşlarımızın alışveriş güvenliği daha da artırılmıştır. Almış olduğunuz ürünleri Cide Belediyesi tarafından pazaryerinde kurmuş olduğumuz tartı kontrol noktalarında tartabilirsiniz” dedi. Cide Belediyesi'nin yapmış olduğu kontrollerde pazar yerinde çok sayıda Çin malı terazi kullanıldığı tespit edilmiş olup uyarılar da bulunulduğu, uyarılara uymayanlar hakkında kanun gereği cezai yaptırım uygulanacağı belirtildi. Hassas terazi uygulaması, özellikle yaşlıların ve engellilerin tartımla ilgili sorunlarının çözümüne yardımcı oluyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da düğünden dönen vatandaşların bulunduğu minibüs devrildi: 17 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde düğünden dönen vatandaşların bulunduğu minibüsün devrilmesi sonucunda meydana gelen kazada birinci belirlemelere nazaran 17 kişi yaralandı.
Kaza, Çorum’un Alaca ilçesi Yozgat-Alaca Koçhisar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Adana’da katıldıkları düğünden sonra Samsun’a dönen vatandaşların bulunduğu 55 AR 265 plakalı minibüs, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda yoldan çıkarak şarampole devrildi. Kazada birinci belirlemelere nazaran 17 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat takımı sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahaleleri yapılan yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin