Suni Tohumlama Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Şubat, 2015 10:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Suni Tohumlama Toplantısı Yapıldı

KASTAMONU Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Suni Tohumlama Uygulamaları ve E-Islah Sperma Tahsisi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kastamonu’da görev yapan Serbest Veteriner Hekimlere yönelik gerçekleştirilen toplantı, İl Müdürlüğü salonunda yapıldı. Toplantıya, İl Müdürü Osman Yaman, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Halis Turgut Baydar, Veteriner Hekimler Özcan Baydemir ile M. Gencer Yücel ve Ziraat Mühendisleri Uğur Bağçe ile Zeynel Çerçiler katıldı.
Toplantıda görsel sunular eşliğinde Kastamonu’daki suni tohumlama sorunları ve 2015 yılı içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya başlatılan E-Islahta sperma tahsisi konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Sorulan soruların cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesi ogrencisinin gunes paneli tasarimi tescillendi pl1JOEFs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi öğrencisinin güneş paneli tasarımı tescillendi

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü lisans öğrencisi tarafından geliştirilen “ReLeaf: Biyomimetik Güneş Paneli” tasarımı tescillendi.

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü lisans öğrencisi Elanur Toykar tarafından geliştirilen “ReLeaf: Biyomimetik Güneş Paneli” tasarımı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tasarım tescil belgesi almaya hak kazandı. Projesi, geleneksel güneş panellerinin sabit yapısına alternatif olarak geliştirilen biyomimetik yaklaşımıyla öne çıkıyor. Tasarım, bitkilerin güneşe yönelme hareketi olarak bilinen fototropizm mekanizmasını temel alıyor. Yapay zeka destekli akıllı malzemeler sayesinde sistem, yüksek enerji tüketen mekanik parçalara ihtiyaç duymadan güneşi takip edebiliyor.

Her an güneşe en uygun açıyı yakalayabilen panel, klasik sabit sistemlere kıyasla yüzde 25-30 oranında daha yüksek enerji verimi sağlayarak sürdürülebilir enerji üretimine katkı sunuyor. Proje, karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik çevreci yaklaşımıyla da öne çıkıyor.

ReLeaf tasarımında motor gerektirmeyen organik hareket sistemi, kendi kendine yetebilen enerji üretim ve depolama döngüsü, modern mimariye uyum sağlayan estetik yapı, lotus etkili su ve toz tutmayan yüzey teknolojisi ile gece görünürlüğü sağlayan fosforesan detaylar yer alıyor. Taşınabilir yapısıyla afet bölgelerinden kentsel uygulamalara kadar geniş bir kullanım alanı sunan tasarım, geleceğin enerji çözümlerine yönelik yenilikçi bir model olmayı amaçlıyor.

Kastamonu Üniversitesi öğrencisinin elde ettiği başarıya ilişkin değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerin araştırma ve inovasyon çalışmalarının üniversitenin en büyük gücü olduğunu belirterek, “Üniversitemizde öğrencilerimizin yalnızca teorik bilgiyle değil, üretim ve tasarım odaklı çalışmalarla da bilim dünyasına katkı sunmalarını önemsiyoruz. Öğrencimizin geliştirdiği ReLeaf tasarımı, doğadan ilham alan bilimsel yaklaşımın teknolojiyle buluşmasının güzel bir örneğidir. Öğrencimizin elde ettiği bu başarı, Üniversitemizin araştırma, yenilikçilik ve sürdürülebilir gelecek vizyonunun somut bir göstergesidir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin