Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mayıs, 2015 14:31 tarihinde yayınlandı
0

Sumo’nun 1.si Yine Karabük Üniversitesi

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları için ortam hazırlanması, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması amaçlarıyla lise ve üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ve TUBİTAK desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Robot Yarışması “Ahican Barış İçin Nöbette” sloganıyla 13-15 Mayıs tarihleri arasında Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan-Mevsuf Spor Salonunda gerçekleştirildi.
9. Uluslararası Robot Yarışması Temalı, Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar) ve Serbest Kategorileri olmak üzere 6 kategoride yapıldı. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlerin yanı sıra temalı ve serbest kategorilerinde en iyi tasarım ödülleri verildi.
Yarışmaya Karabük Üniversitesi Robot Kulübü (KAROT) çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest kategorileri olmak üzere dört kategoride katıldı. 24 üniversite ve 101 lisenin katıldığı yarışmada çizgi izleyen kategorisinde 575 robot, sumo kategorisinde 94 robot, mini sumo kategorisinde 396 robot, temalı kategorisinde 43, robotino kategorisinde 40, serbest kategoride ön elemeyi geçen 37 robot yer aldı. Toplamda 1185 robotun, 1500’ün üzerinde katılımcının ve 3500’ün üzerinde ziyaretçinin bulunduğu yarışmada KBÜ Robot Kulübünün tüm robotik çalışmaları katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından yakından takip edildi.
19 Robotla katılan Robot Kulübü, çizgi izleyen kategorisinde COLDFİRE isimli robot ilk 16’ya girmeye hak kazandı ve sıralamada 9. oldu. 6 robotla katılan mini sumo kategorisinde PARS isimli robot 51. oldu. 5 robotla katılan sumo robot kategorisinde HIRÇIN isimli robot 3. ZET isimli robot 1. oldu. 4 robotla katılan serbest kategoride ÇEKİCİ V2 isimli robot mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonsporda yeni sezon zirvesi VQDFwSmQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzonspor’da yeni sezon zirvesi

Trabzonspor’da yeni sezon öncesi planlama çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ile teknik heyeti, İstanbul’da bir araya gelerek geride kalan sezonu ve yeni döneme ilişkin yol haritasını masaya yatırdı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya, Takım Menajeri Emrah Tok ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, kulübün sportif ve mali gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.

Geçen sezon ve transfer çalışmaları değerlendirildi

Toplantıda, geride kalan sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden transfer çalışmaları ve mevcut kadro planlaması da ele alındı. Yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesinde takımın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bütçe, mali yapı ve akademi gündemdeydi

Görüşmede kulübün bütçe planlaması ve mali konuların yanı sıra akademi yapılanmasına ilişkin başlıklar da değerlendirildi. Trabzonspor’un sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda altyapı organizasyonunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.

Avrupa hedefleri konuşuldu

Toplantıda ayrıca yeni sezon hedefleri ile bordo-mavili ekibin Avrupa kupalarında mücadele edeceği süreçte izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Yönetim ve teknik heyetin, takımın sportif başarılarını artırmaya yönelik planlamalar konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin