Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mayıs, 2015 14:31 tarihinde yayınlandı
0

Sumo’nun 1.si Yine Karabük Üniversitesi

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları için ortam hazırlanması, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması amaçlarıyla lise ve üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ve TUBİTAK desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Robot Yarışması “Ahican Barış İçin Nöbette” sloganıyla 13-15 Mayıs tarihleri arasında Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan-Mevsuf Spor Salonunda gerçekleştirildi.
9. Uluslararası Robot Yarışması Temalı, Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar) ve Serbest Kategorileri olmak üzere 6 kategoride yapıldı. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlerin yanı sıra temalı ve serbest kategorilerinde en iyi tasarım ödülleri verildi.
Yarışmaya Karabük Üniversitesi Robot Kulübü (KAROT) çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest kategorileri olmak üzere dört kategoride katıldı. 24 üniversite ve 101 lisenin katıldığı yarışmada çizgi izleyen kategorisinde 575 robot, sumo kategorisinde 94 robot, mini sumo kategorisinde 396 robot, temalı kategorisinde 43, robotino kategorisinde 40, serbest kategoride ön elemeyi geçen 37 robot yer aldı. Toplamda 1185 robotun, 1500’ün üzerinde katılımcının ve 3500’ün üzerinde ziyaretçinin bulunduğu yarışmada KBÜ Robot Kulübünün tüm robotik çalışmaları katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından yakından takip edildi.
19 Robotla katılan Robot Kulübü, çizgi izleyen kategorisinde COLDFİRE isimli robot ilk 16’ya girmeye hak kazandı ve sıralamada 9. oldu. 6 robotla katılan mini sumo kategorisinde PARS isimli robot 51. oldu. 5 robotla katılan sumo robot kategorisinde HIRÇIN isimli robot 3. ZET isimli robot 1. oldu. 4 robotla katılan serbest kategoride ÇEKİCİ V2 isimli robot mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda siddetli firtina agaclar otomobillerin uzerine devrildi tGN3K14H
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi

Bartın’da akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtınanın şiddetini artırmasıyla ağaçlar otomobillerin üzerine devrildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası Bartın’ın Ellibaş Köyü’nde, düğün yapılan bir alanın yakınındaki ağaç fırtına nedeniyle devrildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, düğüne katılanlarda paniğe neden olurken, altında kalan 3 otomobilde hasar meydana geldi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, devrilen ağacı keserek araçları çıkardı.

Öte yandan Bartın’ın Amasra ilçesi Küçük Liman mevkiinde ise bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine düştü. İhbar üzerine olaya müdahale eden ekipler ağacı kısa sürede olay yerinden kaldırırken, otomobilde maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin