Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları için ortam hazırlanması, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması amaçlarıyla lise ve üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ve TUBİTAK desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Robot Yarışması “Ahican Barış İçin Nöbette” sloganıyla 13-15 Mayıs tarihleri arasında Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan-Mevsuf Spor Salonunda gerçekleştirildi.
9. Uluslararası Robot Yarışması Temalı, Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar) ve Serbest Kategorileri olmak üzere 6 kategoride yapıldı. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlerin yanı sıra temalı ve serbest kategorilerinde en iyi tasarım ödülleri verildi.
Yarışmaya Karabük Üniversitesi Robot Kulübü (KAROT) çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest kategorileri olmak üzere dört kategoride katıldı. 24 üniversite ve 101 lisenin katıldığı yarışmada çizgi izleyen kategorisinde 575 robot, sumo kategorisinde 94 robot, mini sumo kategorisinde 396 robot, temalı kategorisinde 43, robotino kategorisinde 40, serbest kategoride ön elemeyi geçen 37 robot yer aldı. Toplamda 1185 robotun, 1500’ün üzerinde katılımcının ve 3500’ün üzerinde ziyaretçinin bulunduğu yarışmada KBÜ Robot Kulübünün tüm robotik çalışmaları katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından yakından takip edildi.
19 Robotla katılan Robot Kulübü, çizgi izleyen kategorisinde COLDFİRE isimli robot ilk 16’ya girmeye hak kazandı ve sıralamada 9. oldu. 6 robotla katılan mini sumo kategorisinde PARS isimli robot 51. oldu. 5 robotla katılan sumo robot kategorisinde HIRÇIN isimli robot 3. ZET isimli robot 1. oldu. 4 robotla katılan serbest kategoride ÇEKİCİ V2 isimli robot mansiyon ödülü almaya hak kazandı.


Sumo’nun 1.si Yine Karabük Üniversitesi
Doktorlar mangal şenliğinde buluştu
Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Anadolu Hastanesi’nin geleneksel hale getirdiği mangal şenliği, Köseağzı mevkisinde gerçekleştirildi. Hastane yönetimi ve doktorların katıldığı etkinlikte katılımcılar yoğun çalışma temposuna kısa bir ara vererek moral depoladı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda doktorlar ve yönetim kadrosu bir araya gelerek sohbet etme ve kaynaşma fırsatı buldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
Genel Müdür Dr. Evrim Balbaloğlu, etkinliğin önemine değinerek, “Sağlık hizmetlerinde başarının temelinde güçlü bir ekip ruhu yatıyor. Doktorlarımız ve yönetim kadromuzla bir araya geldiğimiz bu tür organizasyonlar, hem moral ve motivasyonumuzu artırıyor hem de çalışma arkadaşlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendiriyor. Yoğun çalışma temposu içerisinde bir araya gelerek güzel vakit geçirmek, kurumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Bu tür etkinlikleri yalnızca geleneksel bir buluşma olarak değil, ekip ruhunu canlı tutan önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık düzenleyerek bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.
Etkinlik gün boyunca devam ederken, katılımcılar hem güzel havanın hem de birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı.


