Sumo’nun 1.si Yine Karabük Üniversitesi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mayıs, 2015 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Sumo’nun 1.si Yine Karabük Üniversitesi

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları için ortam hazırlanması, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması amaçlarıyla lise ve üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ve TUBİTAK desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Robot Yarışması “Ahican Barış İçin Nöbette” sloganıyla 13-15 Mayıs tarihleri arasında Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan-Mevsuf Spor Salonunda gerçekleştirildi.
9. Uluslararası Robot Yarışması Temalı, Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar) ve Serbest Kategorileri olmak üzere 6 kategoride yapıldı. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlerin yanı sıra temalı ve serbest kategorilerinde en iyi tasarım ödülleri verildi.
Yarışmaya Karabük Üniversitesi Robot Kulübü (KAROT) çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest kategorileri olmak üzere dört kategoride katıldı. 24 üniversite ve 101 lisenin katıldığı yarışmada çizgi izleyen kategorisinde 575 robot, sumo kategorisinde 94 robot, mini sumo kategorisinde 396 robot, temalı kategorisinde 43, robotino kategorisinde 40, serbest kategoride ön elemeyi geçen 37 robot yer aldı. Toplamda 1185 robotun, 1500’ün üzerinde katılımcının ve 3500’ün üzerinde ziyaretçinin bulunduğu yarışmada KBÜ Robot Kulübünün tüm robotik çalışmaları katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından yakından takip edildi.
19 Robotla katılan Robot Kulübü, çizgi izleyen kategorisinde COLDFİRE isimli robot ilk 16’ya girmeye hak kazandı ve sıralamada 9. oldu. 6 robotla katılan mini sumo kategorisinde PARS isimli robot 51. oldu. 5 robotla katılan sumo robot kategorisinde HIRÇIN isimli robot 3. ZET isimli robot 1. oldu. 4 robotla katılan serbest kategoride ÇEKİCİ V2 isimli robot mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kopru korkuluklarina carpan otomobil hurdaya dondu 3 yarali pBytglXv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Köprü korkuluklarına çarpan otomobil hurdaya döndü: 3 yaralı

Düzce’de köprü korkuluklarına çarpan otomobilde bulunan 3 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Düzce’nin Konuralp bölgesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Konuralp Tabakhane Köprüsü üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak köprü korkuluklarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçta bulunan 3 kişi yaralanırken, kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle köprü üzerinde kısa süreli trafik aksaması yaşanırken, aracın kaldırılmasıyla ulaşım normale döndü. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin