Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları için ortam hazırlanması, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması amaçlarıyla lise ve üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) ve TUBİTAK desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Robot Yarışması “Ahican Barış İçin Nöbette” sloganıyla 13-15 Mayıs tarihleri arasında Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan-Mevsuf Spor Salonunda gerçekleştirildi.
9. Uluslararası Robot Yarışması Temalı, Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar) ve Serbest Kategorileri olmak üzere 6 kategoride yapıldı. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlerin yanı sıra temalı ve serbest kategorilerinde en iyi tasarım ödülleri verildi.
Yarışmaya Karabük Üniversitesi Robot Kulübü (KAROT) çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest kategorileri olmak üzere dört kategoride katıldı. 24 üniversite ve 101 lisenin katıldığı yarışmada çizgi izleyen kategorisinde 575 robot, sumo kategorisinde 94 robot, mini sumo kategorisinde 396 robot, temalı kategorisinde 43, robotino kategorisinde 40, serbest kategoride ön elemeyi geçen 37 robot yer aldı. Toplamda 1185 robotun, 1500’ün üzerinde katılımcının ve 3500’ün üzerinde ziyaretçinin bulunduğu yarışmada KBÜ Robot Kulübünün tüm robotik çalışmaları katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından yakından takip edildi.
19 Robotla katılan Robot Kulübü, çizgi izleyen kategorisinde COLDFİRE isimli robot ilk 16’ya girmeye hak kazandı ve sıralamada 9. oldu. 6 robotla katılan mini sumo kategorisinde PARS isimli robot 51. oldu. 5 robotla katılan sumo robot kategorisinde HIRÇIN isimli robot 3. ZET isimli robot 1. oldu. 4 robotla katılan serbest kategoride ÇEKİCİ V2 isimli robot mansiyon ödülü almaya hak kazandı.


Sumo’nun 1.si Yine Karabük Üniversitesi
Gençlik Haftası Şiir Akşamı düzenlendi
15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Gençlik Merkezi tarafından “Gençlik Haftası Şiir Akşamı” programı düzenlendi. Stadyum Genç Ofis’te gerçekleştirilen anlamlı etkinlikte tarih, şiir ve müzik aynı sahnede buluştu.
Programa Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu ve Karabük Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Yalı katıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede şiir dinletileri, müzik performansları ve tarihi hikaye anlatımları sanatseverlerle buluştu.
Etkinlikte bir konuşma yapan İl Müdürü Coşkun Güven, gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlerde aktif rol almasının önemine vurgu yaparak, “Gençlik Haftası’nın ruhuna uygun, anlamlı bir program gerçekleştirdik” dedi.
Programın hazırlanmasında Gençlik Liderleri Melek Ören Bayındırlı ve Funda Erdoğdu görev aldı. Şiir ve müzik eşliğinde keyifli bir akşam geçiren katılımcılar, etkinlikten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

