Haber Merkezi tarafından
15 Aralık, 2024 01:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Suha Arın’ın Mirası Safranbolu’da Yaşatılıyor

Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmesinde ve dünya çapında tanınırlığında büyük katkısı bulunan yapımcı ve yönetmen Suha Arın’ın özel eşyaları kalıcı bir sergiyle ölümsüzleştirildi. UNESCO 30. Yıl Etkinlikleri kapsamında açılan sergi, Safranbolu Tarihi Çarşı’da yer alan tarihi belediye binasında sanatseverlerle buluştu.

Suha Arın’ın Mirası Yaşatılıyor

Proje koordinatörlüğünü Selmin Kangal’ın üstlendiği kalıcı sergide, Suha Arın’ın Safranbolu’da Zaman belgeselinin çekimlerinde kullandığı özel eşyaları, belgesel gösterim alanları ve çalışmalarından seçkiler yer aldı. Safranbolu’nun kültürel değerlerini tanıtmayı amaçlayan sergi, yoğun bir ilgiyle karşılandı. Serginin açılış törenine Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, siyasi parti temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Kültür ve Sanatın Kalbi Safranbolu

Kalıcı sergide, Suha Arın’ın özel eşyaları, hem Safranbolu’nun geçmişine ışık tuttu hem de sanatın birleştirici gücünü ziyaretçilere hissettirdi.

Sanatseverler, tarihi belediye binasında yer alan sergiyi ziyaret ederek Suha Arın’ın eşsiz mirasına tanıklık edecek.

blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da yılkı atları D-100’e indi: Orta refüjde otladılar

Bolu’da doğal yaşam alanlarından inen yılkı atları, uluslararası geçiş güzergahı olan D-100 kara yolunda görüntülendi. Paşaköy Mahallesi mevkiinde yolun orta refüjüne çıkan atlar, akan trafiğe aldırış etmeden otladı.
Olay, öğle saatlerinde D-100 kara yolunun Paşaköy Mahallesi kesiminde meydana geldi. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki At Yaylası bölgesinde yaşayan yılkı atları, kente kadar indi. Araç trafiğinin yoğun olduğu D-100 kara yoluna çıkan atlar, sürücülerin ilginç bakışları arasında yolun ortasındaki refüje geçti.
Refüjdeki çimleri yiyerek karınlarını doyuran atlar, zaman zaman yola yaklaşarak trafikte tehlike oluşturdu. Güzergahı kullanan sürücüler, atlara çarpmamak için hızlarını düşürerek kontrollü şekilde ilerledi. Bir süre orta refüjde otlayan atlar, daha sonra bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin