Ramazan Öztürk tarafından
12 Şubat, 2024 15:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 2

SÜDGE Kursu 2024 Yılı Başvuruları Başlıyor

Alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan sürücüler için Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) Kurs başvuruları 15 Şubat’ta başlıyor.

Alkollü araç kullandığı 2. defa tespit edilen 2 yıllığına sürücü belgeleri geçici olarak alınan sürücülerin sürücü belgelerini geri almaları için katılması zorunlu olan Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi Kursları için başvurular 15 Şubat’ta açılıyor. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda başvuruların İl Sağlık Müdürlüğünün www.karabukism.saglig.gov.tr adresinden saat 10.00’dan itibaren online olarak alınacağı bildirildi. "Eğitim başlangıç tarihinin başvuruları kabul edilen kursiyerlere geri dönüş yapılacak bildirileceği ifade edilen duyuruda şu bilgilere yer verildi. Toplam  150 kişilik kontenjanın açılacağı kurslara yedek kontenjan açılmayacak. Eğitim kontenjanı, 1. grup için en fazla 15 kişi olup sırası geldiğinde herhangi bir nedenle gruba dahil olamayan kişiler diğer gruplara dahil edilmeyecektir. Eğitime katılacak kursiyerler kontenjan dahilinde kabul edilecek olup kayıt için gerekli evraklar sadece başvurusu kabul edilenlerden istenilecek. Başvurusu kabul edilen kursiyerlerden kayıt esnasında istenecek evraklar ise şu şekilde; Eğitim programına katılma isteğini belirten dilekçe (Müdürlüğümüzden temin edilecektir.) 2 adet vesikalık fotoğraf Trafik Zabıtası tarafından düzenlenen sürücü belgesi geri alma tutanağı örneği Nüfus Cüzdanı fotokopisi Eğitim ücreti ( 2024 yılı için 10.100 TL) yatırıldığına dair makbuz."  (Ramazan Öztürk)  

2 Yorum

  1. Selami

    Sudge 2024 ankara egitim bilgilerini nezaman olacagini ogrenmek istiyorum

  2. Semih

    Bu uygulama cok sacma iki yıl ehliyete el koyulmus zaten iki yil ehliyetsiz kalmisiz birde bu programa katilmak icin uğraşıyoruz ben ehliyetimi geri almaya hak kazanmisim günü dolmus bu sudge ne alaka simdi alkol ile davranisin ne alakasi var ben anlayamadim resmen para tuzagi sadece ayrica kontenjanda acmiyorlar nasil biseyse

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Artvinli arıcılardan sahte bal uyarısı

Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Lideri İbrahim Durmuş, internet üzerinden "Artvin balı" ismi altında düzmece eserlerin satıldığını belirterek vatandaşlara ihtarlarda bulundu. Durmuş, "Sahte balı anlamak için laboratuvar koşul. Gözle, damak tadıyla anlamak mümkün değil" dedi.
Artvin balının son yıllarda kalitesiyle ön plana çıkmasının akabinde, internet sitelerinde geçersiz bal satışı da artış gösterdi. Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Lideri İbrahim Durmuş, bu durumun Artvinli üreticileri olumsuz etkilediğini ve düzmece bal ile uğraş konusunda hukuksal sürecin başlatıldığını söyledi.
Durmuş, "Son yıllarda Artvin balının kalitesiyle ön plana çıkmasıyla sahtekârlar, site üzerinden Artvin balı ismi altında bal satmaya başladılar. Bu da bizim Artvin arıcısını çok yordu. Artvin’de yaklaşık bin 400 kayıtlı arıcı bulunmakta. Düzmece balı ağzıma almak istemiyorum zira Artvin’de düzmece bal bulmak çok sıkıntı. Arıcılarımızın hiçbirinde sahtekârlık yoktur. Lakin dışarıda geçersiz bal, ‘Artvin balı’ ismiyle satılıyor. Bu da bizim için büyük bir sorun. Düzmece balı anlamak için laboratuvar gerekir. Gözle, damakla, balın akışına bakarak düzmece olup olmadığını anlayamayız. Tahlil yapmadan karar verilemez" diye konuştu.

"Şişedeki bal, bal olmayabilir"
Alınan balın üzerinde etiketi, dolum tarihi, hangi tesiste dolduğu, son kullanma tarihi ve parti numarası olmayan eserlere güvenilemeyeceğini belirten Durmuş "Şişedeki pekmezi bal diye satarlar. Tüketiciler kesinlikle sağlam üreticiden alışveriş yapmalı. Hele hele Artvin’den almalılar. Artvin balı bin 500 ila 2 bin 500 lira ortasında değişiyor. Lakin son günlerde birtakım sitelerde gramı milyon dolara satılan bal ilanları görüyoruz. Bu cins ilanlara kimse inanmasın. Biz arıcılar bakanlıktan işletme numarası almadan üretim yapamıyoruz. Vatandaşlar bu numaraları denetim ederek balın kime ilişkin olduğunu görebilir. Böylelikle inançla tüketebilirler" halinde konuştu.

"Artvin coğrafyası sayesinde 6 farklı bal tipi üretiyoruz"
Artvin’in coğrafik yapısının farklı rakımlarda çeşit çeşit bal üretimine imkan tanıdığını tabir eden Durmuş, "Artvin’de kestane balı, çiçek balı, ıhlamur balı, orman gülü balı, yaban mersini balı ve yayla balı üretiliyor. 0 rakımdan 2 bin 600 rakıma kadar arılarımız nektar topluyor. Bu zenginlik, balımıza da yansıyor" sözlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.