karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ocak, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Startup Weekend Karaelmas Başladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde Zonguldak Teknopark’ın organizasyonu ile düzenlenen, 48 saat sürecek Startup Weekend Karaelmas girişimcilik yarışması Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Çalışma Salonunda, girişimci adaylarının iş fikirlerinin yarıştığı 23 takım 65 öğrencinin katılımıyla başladı.
ZBEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Aydın’ın katılımıyla gerçekleşen açılışta 23 ekibin iş fikirleri dinlendi. Açılışta konuşan Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, “Startup Weekend Karaelmas ile öğrencilerimize iş dünyasındaki pratik deneyimi kazanma şansı sunmayı amaçlıyoruz. Bu yarışma, öğrencilere kendi projelerini geliştirme, sunma ve değerlendirme becerilerini artırma fırsatı tanımaktadır. Ayrıca mentorluk imkânları ve ödüller, öğrencilerin girişimciliklerinin sürekliliğini daim kılarak inovasyonu teşvik ediyor ve gelecekteki kariyerleri için önemli bir avantaj sağlıyor” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ise “Üniversitemiz öğrencilerinin girişimci ve fikir odaklı katılımlarından yana çok mutluyuz. 65 öğrencinin burada bulunması ve 23 iş fikrinin çıkmış olması bizler için çok kıymetlidir. Girişimcilik ekosistemine bir başlangıç sağlayan bu yarışma aracılığıyla ülkemizin geleceğine aydınlık olacak gençlerimizle her zaman olduğu gibi yine bir aradayız. Yarışmanın getireceği özgün fikirleri temenni ederek bütün yarışmacılarımıza başarılar diliyoruz.” sözlerini dile getirdi. Girişimci adaylarına mentorlük sağlayan ve ilk günün akşamında adaylara destek olarak organizasyona katılan Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi, Hasibe Özgümüş ve Nurcan Yıldırım’a teşekkür belgelerinin takdim edilmesinden sonra girişimci adayların yarışmadaki 48 saatlik süreci başladı.
Yarışmanın birinci gününde girişimcilere, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda görevli Öğr. Üyesi Gizay Daver tarafından “Finansal Planlama” ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şenay Saraç tarafından “Fikri Sınai Mülkiyet Hakları” eğitimleri verildi. Mentorler ile fikir alışverişinde bulunan adaylar, iş fikirleri için çalışmalarını icra etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Taşköprü Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri coşkuyla başladı

Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerine yoğun ilgi gösteren aileler ve çocuklar doyasıya eğlendi.
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Ramazan etkinlikleri çocukların neşesiyle başladı. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programların devam edeceğini açıkladı. Taşköprü Belediyesi tarafından organize edilen programda, birbirinden renkli ve eğlenceli gösteriler sahnelendi. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda salonu dolduran vatandaşlar keyifli bir akşam geçirdi. Çocuklara yönelik hazırlanan sahne gösterileri, eğlenceli aktiviteler ve sürpriz etkinlikler geceye damga vurdu. Miniklerin kahkahalarıyla şenlenen organizasyonda aileler de haftanın yorgunluğunu atma imkanı buldu.
Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ramazan ayı boyunca her cuma günü gerçekleştirilecek olan etkinliklere katılan Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, programda yaptığı konuşmada, "Bu akşam, çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu, ailelerimizin yüzlerindeki heyecanı hep birlikte yaşadık. Ramazan’ın bereketini ve paylaşma ruhunu, evlatlarımızın neşesiyle taçlandırdık. Birbirinden eğlenceli gösterilerle başladığımız Ramazan etkinliğimizde, çocuklarımızın kahkahaları salonumuzu doldurdu, ailelerimizle birlikte unutulmaz bir akşamın sevincini paylaştık. Haftanın yorgunluğunu, yavrularımızın enerjisi ve coşkusuyla geride bıraktık. 27 Şubat Cuma günü saat 20.30’da yeniden buluşuyor, eğlenceye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel atmosferi birlikte yaşamaya davet ediyorum" dedi.
Başkan Arslan, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ayı olduğuna dikkat çekerek, düzenlenen etkinliklerle bu manevi atmosferi Taşköprü’de hep birlikte yaşamayı hedeflediklerini belirtti.
Taşköprü’de Ramazan etkinliklerinin 27 Şubat Cuma günü saat 20.30’da Taşköprü Açık Hava Düğün Salonu’nda kaldığı yerden devam edeceği bildirildi. İlçe halkının yoğun ilgi göstermesi beklenen programlarda yine çocuklara ve ailelere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin