SP İl Başkanı Gündoğdu’dan İUP Eleştirisi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İftara kalan --:--
ge
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
08 Şubat, 2026 12:58 tarihinde yayınlandı
0
0

SP İl Başkanı Gündoğdu’dan İUP Eleştirisi

Karabük Saadet Partisi İl Başkanı Aziz Gündoğdu, AK Parti tarafından açıklanan İşgücü Uyum Programı’nı (İUP) eleştirdi.

Gündoğdu, “Günü kurtarmaya yönelik pansuman” olarak nitelendirdiği programa ilişkin, “Söylemlerle Karabük’te ve ülke genelinde yaşanan ekonomik gerçekler arasında ciddi bir çelişki var” ifadelerini kullandı.

“900 KİŞİLİK PROGRAMLA BAŞARI HİKAYESİ YAZILAMAZ”

Açıklamasında geçici ve sınırlı istihdam programlarının kalıcı çözüm olmadığını vurgulayan Gündoğdu, şunları kaydetti:
“900 kişilik geçici programlar, kronikleşmiş işsizlik sorununa çözüm değil; ancak günü kurtarmaya yönelik pansuman uygulamalardır. Kayıtlı istihdamın artırılmasından ve nitelikli işgücünden bahsedilirken, üretime, sanayiye ve kalıcı istihdama dayalı somut ve sürdürülebilir adımların hâlâ atılamamış olması düşündürücüdür. Gençlerimiz iş bulamazken, emekliler çalışmak zorunda kalırken, geçici istihdam modelleriyle başarı hikayesi yazılamaz.”

24 yıllık iktidara rağmen hala yeni “program başlatma” söylemlerinin öne çıkarılmasını eleştiren Gündoğdu, “Bu durum, işsizliğin ve yoksulluğun geldiği vahim noktayı gözler önüne sermektedir” dedi.

Saadet Partisi olarak alternatif vizyonlarını da aktaran Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizler; günübirlik projeler yerine üreten ekonomi, adil paylaşım, sanayi ve tarım odaklı kalkınma ve insan onuruna yaraşır kalıcı istihdam politikalarını savunuyoruz. Ekonomiye güven, söylemlerle değil; vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısına kalıcı çözümler üretilerek tesis edilir.” Cumhuriyetin ikinci yüzyılına ilişkin de mesaj veren Gündoğdu, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını; işsizlikle, borçla ve geçici programlarla değil; adaletle, liyakatle ve gerçek kalkınma hamleleriyle inşa etmek mümkündür. Bunun yolu da 24 yıldır denenip sonuç vermeyen politikaları tekrar etmek değil, ahlaklı ve adil bir ekonomi anlayışını hayata geçirmekten geçmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cscs
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
16 Mart, 2026 14:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediye-İş Sendikası’na TİS yetkisi yeniden verildi

Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer, Karabük Belediyesi Personel A.Ş. çalışanlarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Düzyer, bir süredir belirsizlik içinde devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinin sonuçlandığını ve yetkinin yeniden Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi’ne verildiğini açıkladı.

Düzyer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yetkilendirme ile Karabük Belediyesi Personel A.Ş. çalışanları adına toplu iş sözleşmesi yapma yetkisinin tekrar sendikalarına verildiğini belirtti. Alınan kararın, emekçilerin örgütlü mücadelesinin ve sendikal hakların korunmasının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Belediye-İş Sendikası olarak üyelerinin haklarını korumaya devam edeceklerini vurgulayan Düzyer, adil ve sürdürülebilir bir toplu iş sözleşmesi için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi.

Açıklamasında Karabük Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan ve henüz sendikaya üye olmayan işçilere de çağrıda bulunan Düzyer, tüm emekçileri haklarını daha güçlü savunabilmek ve birlik ile dayanışmayı büyütmek adına Belediye-İş Sendikası çatısı altında örgütlenmeye davet etti.

Düzyer, birlikten doğan güçle emeğin hakkını savunmaya, çalışma barışını sağlamaya ve çalışanların kazanımlarını büyütmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin