Saadet Partisi Karabük İl Başkanı Aziz Gündoğdu, son dönemde elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların vatandaşın yaşam koşullarını ağırlaştırdığını belirterek iktidara sert eleştirilerde bulundu.
Gündoğdu yaptığı açıklamada, özellikle mazot fiyatlarındaki artışın üretimden ulaşıma, gıdadan sanayiye kadar tüm alanlarda maliyetleri yükselttiğini ifade etti. Artan petrol fiyatlarının doğrudan tüketiciye yansıdığını vurgulayan Gündoğdu, hayat pahalılığının her geçen gün daha da katlanılmaz hale geldiğini söyledi.
Vergiler, harçlar ve cezalarla birlikte vatandaşın üzerindeki ekonomik yükün arttığını dile getiren Gündoğdu, bu süreçten en fazla etkilenen kesimlerin esnaf, emekli ve asgari ücretliler olduğunu kaydetti. Esnafın artan maliyetler nedeniyle kepenk kapatma noktasına geldiğini belirten Gündoğdu, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını, asgari ücretlilerin ise ay sonunu getiremez hale geldiğini ifade etti.
Yaşanan ekonomik tabloyu “yanlış ekonomi politikalarının sonucu” olarak değerlendiren Gündoğdu, üretimi öncelemeyen ve adil paylaşımı gözetmeyen bir sistemin bedelinin millete ödetildiğini savundu.
İktidara çağrıda bulunan Gündoğdu, “Üretimi pahalılaştıran, çiftçiyi zorlayan ve vatandaşı faturalar altında ezdiren bu anlayışla enflasyon düşmez” dedi. Zamlarla günü kurtarma politikasının terk edilmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, üretim ekonomisine geçilmesi, israfın önlenmesi ve gelir dağılımında adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.
Aksi halde sürecin yalnızca ekonomik değil, sosyal sorunları da beraberinde getireceğini ifade eden Gündoğdu, “Milletimiz daha fazla yük taşımak zorunda değildir” diyerek sözlerini tamamladı.
