Reklam
Reklam
HFA
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Eylül, 2025 11:31 tarihinde yayınlandı
0

Sözen: “Asfalt Plentimiz Bölgenin Lokomotifi Haline Geldi”

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen ve Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, asfalt plentinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemeler sırasında Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Recep Yalçın’dan detaylı bilgi alındı.

Başkan Sözen burada yaptığı açıklamada, 2019 yılında köy yollarının asfaltlanması için ilçelere tahsis edilen 10 milyon TL ödenekle ilgili alınan kararı hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“2019 yılı şartlarında bu ödenekle toplamda 38 bin ton asfalt satın alarak her ilçemize 6 kilometre olmak üzere toplam 36 kilometre köy yolumuzu BSK ile kaplama imkânımız bulunuyordu. Ancak değerli büyüğümüz Sayın Mehmet Ali Şahin’in öneri ve tavsiyeleriyle, bölgemize uzun yıllar hizmet edecek bir yatırım yapma kararı aldık. Bu doğrultuda, Karabük İl Özel İdaresi’ne bölgemizin en yüksek kapasiteli (240ton/saat) asfalt plentini kazandırmış olduk.”

Sözen, geçen süreçte gelinen noktaya dikkat çekerek şöyle devam etti: “Bugün itibariyle başlangıçta planlanan 38 bin ton asfalt yerine 894 bin 670 ton asfalt üretmiş bulunuyoruz. Yine 36 kilometre yerine bugün itibariyle toplamda 1.085 kilometre köy yolumuzu sıcak asfalt (BSK) ile kapladık. Ayrıca plentimiz, ihtiyacımızın ötesinde üretim yaparak yalnızca bu yıl içerisinde kamu kurum ve kuruluşları, belediyelerimiz ve Karayollarına iş yapan müteahhit firmalara 25 bin 10 ton satış gerçekleştirdi. Elde edilen bu gelirler, yine köylerimize hizmet olarak geri dönmektedir.” Başkan Sözen, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Plentimizin kurumumuza kazandırılmasında büyük emeği olan değerli büyüğümüz Sayın Mehmet Ali Şahin başta olmak üzere, tesisin kuruluşundan bugüne kadar işletilmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor; Vesile olanlardan Allah razı olsun.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
0

KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti

Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.

Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin