Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde 2-3 Mart’ta düzenlenecek Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali’nin (SOSYALFEST) programı belli oldu.
KBÜ’den yapılan açıklamada, toplumsal sorunların çözümüne olan ilgiyi artırmak ve Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali’nin, 2 Mart Cumartesi günü saat 09.30’da Teknoloji Fakültesi önünde halk oyunları gösterisi, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleşecek açılış seremonisi ve saat 11.00’da ise Sağlık Bilimleri Fakültesinin önünde oluşturulan SOSYALFEST yolunun açılmasıyla başlayacağı bildirildi.
Açıklamada, “Akademik Birimler, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile STK ve öğrenci kulüpleri stantları ve etkinlikleri, 2-3 Mart tarihlerinde gün boyu KBÜ SOSYALFEST etkinlik alanında ziyaretçilere açık olacak. Aynı şekilde, finale kalan sosyal modeller, stantlarda öğrenciler tarafından 2-3 Mart tarihleri boyunca KBÜ Sosyal Yaşam Merkezinde sunulacak. 50 farklı gelişim atölyelerinin de bulunduğu etkinlikler arasında, sergiler, şiirler, tiyatro gösterimleri, okçuluk etkinlikleri, kukla gösterileri, fotomaraton, spor müsabakaları, söyleşiler, konferanslar, paneller, atölye çalışmaları ve sunumlar yer alacak. SOSYALFEST, 3 Mart’ta 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenecek kapanış seremonisi ve ödül töreni ile sona erecek” denildi.


264
Sosyal Bilimler Festivali’nin programı belli oldu
410
Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı
Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

