Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ekim, 2023 16:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Sonunda tezgahlardaki yerini aldı

Karadeniz’de son yılların en bol balık çeşitliliği yaşanırken sezon başından beri özellikle büyük balıkçı teknelerinin ağlarına pek takılmayan palamut, bu kez kıyı balıkçıların oltasına takılarak tezgâhtaki yerini aldı.
Trabzon Balık Hali’nde bu sezon, geçtiğimiz yıllara oranla en bol balık çeşitliliği yaşanırken sezon başından beri pek görülmeyen palamutta tezgâhlardaki yerini alarak çeşit zenginliğini artırdı.
Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, son bir haftadır sezonun iyi geçmeye başladığını belirterek “Hamsi, mezgit, istavrit, barbun, çinekop ne ararsan var. Karadeniz insanını en çok tüketeceği genellikle hamsi, istavrit. Mezgit. Fiyatlar da uygun tezgâhlarda bol bol var. Geçen sene az süreli hamsi sezonu yaşamıştık ancak bu sezon her çeşit balık çıkıyor çeşit bolluğu yaşıyoruz . Havalar daha da soğursa inşallah bizim yerli hamsimiz de çıkacak” dedi.

Birkaç gündür palamut geliyor
Balıkçı esnaflarından Çetin Kavzoğlu, palamudun son birkaç gündür kıyı balıkçıların oltalarına takıldığını belirterek “Palamut son bir kaç gündür tane olarak geliyor çok az miktarda aslında geç kalınmış. Palamudun bu sezon olup olmayacağı belli değil hava şartlarına göre ilerleyen günlerde belli olur. Palamutlar Trabzon açıklarında avlandı kıyı balıkçıları getirdi. Tezgâhımızda lüfer, mavruşgil, levrek, torik, karagöz, barbun var. Hamsi ve istavrit hariç geri kalan çeşitler biraz pahalı. Yerli hamsimiz henüz çıkmadı hamsiye talep var” diye konuştu.
Balık çeşitleri günden güne daha da iyiye gittiğini kaydeden balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu ise “Her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Güzel hamsi, istavrit, mezgit, tirsi, barbun geliyor, günden güne daha da iyiye gidiyor. Hamsi Sinop taraflarından geliyor. Bir hafta sonra inşallah bizim yerli hamsi çıkmaya başlar. Fiyatlarımız da normal. Yaklaşık 10 yıl önce sezon başladığında böyle çeşitler çıkardı ancak son zamanlar pek bol çeşit olmuyordu“ şeklinde konuştu.
Öte yandan hamsi tezgahlarda 75 TL, palamut ise tanesi 150 TL gibi fiyatlardan satılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samanlıkta işlenen cinayetle ilgili yargılama devam etti

Kastamonu’da samanlıkta balta ile öldürüldükten sonra çuvala koyup dereye atılan vatandaşın vefatıyla olayıyla ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Olay, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskenden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Takımlar, çuvalın izlerinin köyün yaklaşık 300 metre yakınındaki Behice Ç.’ye ilişkin konutun samanlığına kadar devam ettiğini tespit etti. Jandarma grupları, samanlıkta yaptıkları incelemede, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürüldükten sonra cesedinin çuvala koyulduğu ve sürüklenerek dereye atıldığını belirledi. Olayın akabinde gözaltına alınan Behice Ç. ile eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç., isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme" hatasından açılan dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz yargılanan sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesine sevk edilen tutuklu sanık Behice Ç. ise duruşmaya katılamadı.
Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ile oğlu Ümit Ç. hatasız olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.
Behice Ç.’nin avukatı Hasret Çiftçi ise, müvekkilin taciz edilmek istendiği sırada baltayla kendisini savunduğunu ve bu sebeple en üst düzeyde tahrik kararlarının uygulanması gerekğini belirterek, "Olay yasal müdafaadır, bu farklı, birde tahrik indirimi verilmesi zaruridir. Müvekkilim, 2,5 yıldır cezaevindedir. Yargılamanın uzamasından kendisinin de bir kusuru ya da kabahati yoktur. Şu etapta kanıtlar toplanmıştır, kanıt karartma durumu, kaçma kuşkusu yoktur. Kendisi konut kadınıdır. Tüm bu konular göz önüne alınarak müvekkilimin isimli denetim kuralıyla tahliye edilmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul İsimli Tıp 4. İhtisas Konseyinde cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını ve bu raporun dönüşünün beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin