Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Temmuz, 2014 21:04 tarihinde yayınlandı
0

Sonunda Doğruyu Söylediler

Yıkılacak, yıkılmayacak derken, Yetkililer sonunda doğruyu söyledi. Karabük Devlet Hastanesi yıkılarak yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacak. Poliklinik hizmetlerinin yapılacağı prefabrik  bina ise halkın ve esnafların mağdur edilmemesi için yıkılmayacak

Siyasiler ve Bürokratlar arasında kapanıp kapanmayacağı konusunda ikilem yaratan Bayır Mahalledeki Devlet Hastanesinin akıbeti konusunda yetkililer sonunda doğruyu söyledi. Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, Bayır Mahallede bulunan Devlet Hastanesinin yıkılarak, yerine Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılacağını söyledi.

Genel Sekreter Kara,  Karabük KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Bayır mahalledeki hastanede şuan hizmetlerin devam ettiğini belirterek, “ Prefabrik binada poliklinik hizmetimiz var ve 18 poliklinik var. Diğer ana binada psikiyatri, fizik, diyaliz, tomografi, Mr ve Acil servis devam ediyor. Ancak acil çok yoğun kullanılmıyor. Oraya dönük kalıcı bir proje geliştirmemiz gerekiyordu ve bunu da yaptık. Oraya Ağız Diş Sağlığı Merkezi projemiz vardı. Bu yatırım planında vardı ve projenin iptal olmaması için yer bulunması gerekiyordu. Devlet Hastanesinin de kullanılmasının çok uygun olmadığından orayı yıkıp oraya ağız diş sağlığı hastanesi olarak planlamaya çalışıyoruz. Bu konuda yazışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta bu konu ile ilgili Ankara’da toplantıya gideceğim. Şuan her şey yolunda gidiyor ve hastaneyi yıkıp Diş Sağlığı Hastanesi yapılması için gayret ediyoruz. Poliklinik hizmetlerinin yapılacağı prefabrik bina kalacak ve halkı ve esnafı mağdur etmeyeceğiz” dedi.
Türkiye’de Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili afilasyon uygulamaları olmadığını da anlatan Kara, “ Bunun açık mevzuatı da yok. 3 Mayıs’ta ortak kullanımla ilgili yeni yönetmelik çıktı. Şuan tıp fakültesi ile olan afilasyon protokolümüzü yenileceğiz. Önümüzdeki hafta bir törenle bunu yapacağız. Diş hekimliği ile ilgili ufak bir ibare var ama net bir şey yok. Yapılabilir de yapılamaz da. Türkiye’de uygulama yok ama biz bunu Türkiye’de yapan ilk il olarak burada hem Karabük’e hizmet etmek hem de diş hekimliği fakültesinin önünü açmak için gayret ediyoruz” dedi.
Genel Sekreter İsmail Kara, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni bölümler açılması noktasında da çalışmalarının olduğunu ancak insan kaynağı bakımdan büyük bir sıkıntı yaşadıklarını da belirterek, “Yeni bölümler noktasında çalışmalar var. Şuan en büyük sıkıntımız insan kaynağı. Yeterli uzman bulmakta zor.  Onkokoloji bölümünü açmaya çalışıyoruz ama şu anda Türkiye’de onkoloji uzman sayısı belli. Bunu Üniversite ile tamamlamayı hedefliyoruz. Biraz daha sabır istiyoruz” ifadesinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gelecegin mimarisi omude masaya yatirildi Q2Fjw3E6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Geleceğin mimarisi OMÜ’de masaya yatırıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) öğrencilerle buluşan Yüksek Mimar Deniz Aslan, mimarlığın geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden şekillendiğini belirterek, ilerleyen süreçte her yapının tükettiği enerjinin önemli bir kısmını kendi üretmesinin bekleneceğini söyledi.

Bienal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi yerleşkesinde başladı. Mayıs Tasarım Samsun 2026 Tasarım Bienali üçüncü kez kapılarını açtı. Bu yıl “Yoldayız, ilerliyoruz, Samsun’dayız” mottosuyla 6-12 Mayıs tarihleri arasında üç farklı mekânda düzenlenen bienal, Samsun’un dört önemli kurumunun ortaklığıyla hayata geçiyor. SAMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen tasarım bienalinin bu yıl 48 atölye, söyleşiler, paneller, sergiler ve gezilerden oluşan kapsamlı bir programı var. Yaklaşık 100 kişinin emeği ve katkısıyla şekillenen bu tasarım şenliği, tasarımı bir düşünme ve üretme pratiği olarak ele alıyor. Bugün ise OMÜ Güzel Sanatlar Yerleşkesi’nde öğrencilerle buluşan Deniz Aslan, “Mimari ve Peyzaj Arasında” başlıklı söyleşisinde öğrencilere bilgilendirmede bulundu.

“Her yapı kendi tükettiği enerjinin yüzde 60’ını üretsin denecek”

Zamanla fiziki yapılardan kendi elektriğini üretmesinin isteneceğini ifade eden Deniz Aslan, “Şu anda dünya, kompozitler dünyası. Bugün ahşabı, ahşap olarak kullanmanın pek bir anlamı yok. O kaynak da gittikçe yok oluyor. Ancak ahşabı ince bir malzeme olarak verebilirsin. Önüne enerjiyle ilgili bir modül ekleyebilirsin. Bu, güneş enerjisini değerlendiren cephe malzemesi olabilir. Bitki de bunun bir parçası olabilir. Orada ürettiğin bitkiden yapı malzemeleri üretebilirsiniz. Yosundan yapı malzemeleri üreten firmalar var. Biyolojik kökenli yeni tür malzemeler çok önemli. Bunların hepsi kompozit. Enerji üretmek başlı başına bir konu. Her yapının belli bir yüzdede enerji üretmesi gibi durumlar söz konusu olacak. Her yapı kendi tükettiği enerjinin yüzde 60’ını üretsin denecek. Bunlara da hazır olmak lazım. Yapının enerji ürettiği gibi ısı kaybetmemesi de önemli. Sürekli haldır haldır ısıtılan yapılara artık muhtemelen izin verilmeyecek. Böyle bir kaynak yok çünkü” dedi.

“İnsanlar ağır binalar yüzünden ölüyor, farklı yapı malzemelerine ihtiyaç var”

Deprem ve yapı konusunun da mimari ile iç içe olduğunu belirten Aslan, “Yeniden mimarinin ikili hali yakalaması gerekiyor. Pasif iklimlendirmeyi bilmemek artık mümkün değil. Yeni dünyada herkes bunu bilmeli. Mimaride de yapı denen şeyin dört duvar içerisinde döşemeden ibaret olmaması lazım. Deprem en önemli konulardan biri. Neden ağır binalar yaparız ki? İnsanlar ağır binalar yüzünden ölüyor. Bu da başlı başına bir konu. Böyle yapılar için müthiş yapı malzemeleri var. Mimarlık, iç mimarlık, şehircilik, peyzaj mimarlığı; hangi alanla birleştirirsek birleştirelim bu anlamda yeni kompozitlere ihtiyaç var” diye konuştu.

Programa ayrıca OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, öğrenciler, öğretim görevlileri, mimarlar ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin