Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Şöminede yakılan ateş iki evi küle çevirdi

Kastamonu’nun Ağlı şöminede yakılan ateşten kaynaklanan yangın sebebiyle iki ev küle döndü. Yangın ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü.

Olay, dün gece saatlerine Ağlı ilçesine bağlı Kabacı köyü Murtazaoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şükrü Turan’a ait ahşap evde, tamir için gelen ustaların şöminede yaktıkları ateşten kaynaklandığı tahmin edilen yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, evi ve bitişiğinde bulunan evi sardı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Ağlı, Seydiler, Devrekani, Küre ve Azdavay’dan itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüklerine ait arazözler sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangın diğer evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında Şükrü Turan’a ait iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili yazılı açıklama yapan Ağlı Belediye Başkanı Bülent Ergin, “Ağlı ilçemiz Kabacı köyü Murtazaoğlu küme evlerinde bu gece yarısı Şükrü Turan’a ait iki adet ev çıkan yangında tamamen yanmıştır. Belediyemiz, çevre belediye, orman teşkilatına ait itfaiye araçlarıyla diğer evlere yayılmadan yangın kontrol altına alınmıştır. Tek tesellimiz yangında zarar gören birilerin olmaması. Allah’ım bizleri tüm afetlerden korusun. Yangında müdahalede bulunan tüm ekiplere teşekkür ederim. Mahalle halkına ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
modernafad
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
03 Mayıs, 2026 15:55 tarihinde yayınlandı
0

AFAD binasının inşaat çalışmaları sürüyor

Karabük’te afet ve acil durum yönetim kapasitesini güçlendirecek olan AFAD İl Hizmet Binası projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen projede zemin iyileştirme çalışmalarında önemli ilerleme kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı ödeneğiyle hayata geçirilen projede ihale ve kontrollük hizmetleri Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülüyor. Toplam 5 bin 118 metrekare inşaat alanına sahip olacak hizmet binasının oturum alanı ise 1.915 metrekare olarak planlandı.

Proje kapsamında sürdürülen zemin iyileştirme çalışmaları çerçevesinde planlanan 240 adet fore kazığın 208 adedi tamamlandı. Kalan imalatların kısa sürede tamamlanması için ekiplerin sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresi yetkilileri, ilin afet ve acil durumlara müdahale kapasitesini artıracak modern hizmet binasının en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınmasının hedeflendiğini ifade etti.

Yetkililer ayrıca projede görev alan teknik ekip ve çalışanlara teşekkür ederek çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin