Soğuksu 3. Etap İhalesi 6 Mayıs'ta Yapılacak - Karabük Haber Postası
SOG jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
15 Mart, 2024 11:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Soğuksu 3. Etap İhalesi 6 Mayıs’ta Yapılacak

Vergili: “Karabük halkı çok iyi biliyor, yaparsa Rafet Vergili yapar. Bizler sözümüzün eriyiz”

Yıllardır büyük bir mücadele sonucunda kentsel dönüşüm için uygun hale getirilen Soğuksu Mahallesinde 3.Etap Kentsel dönüşüm İnşaatı için ihale tarihi belli oldu. İnşaat yapım ihalesi 6 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Daha önce Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili döneminde 1. ve 2. Etap kentsel dönüşüm inşaatları tamamlanan ve 1.000 kişilik bir öğrenci yurdu da yapılan Soğuksu mahallesinde 6 Mayıs tarihinde 3.Etap kentsel dönüşüm başlayacak.

Proje kapsamında 866 adet 2+1 ve 3+1 konut, 43 işyeri, çocuk parkları, cami, okul ve Kuran Kursu gibi sosyal donatı alanları inşa edilecek.

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Rafet Vergili: “Bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Karabük halkına hayırlı ve uğurlu olsun. Şimdi sıra geldi yine yıllardır mücadelesini verdiğimiz Bayır Mahalle ve Kemiklidere Kentsel Dönüşüm Projelerini gerçekleştirmeye. En kısa sürede bu projelerimizin de ihaleye çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Karabük halkı çok iyi biliyor ki Yaparsa Rafet Vergili yapar. Bizler sözümüzün Eriyiz” dedi. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin