Karabük Postası tarafından
06 Nisan, 2019 14:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SMMM 43.Karadeniz Oda Başkanları toplantısı Safranbolu’da yapıldı 

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin 43. Karadeniz Oda Başkanları Toplantısı Karabük'te gerçekleştirildi. Karadeniz bölgesinde bulunan 22 ilin serbest muhasebeci ve mali müşavirler oda başkanları Karabük’te bir araya geldi. Her yıl kesintisiz olarak 4 kez gerçekleştirilen toplantının sonuncu Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliğinde Safranbolu’da yapıldı. Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Karadeniz Oda Başkanları toplantısına CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Defterdarı Osman Koçaş ile Karadeniz Bölgesinde bulunan Bartın, Zonguldak, Ordu, Sakarya, Rize, Samsun, Sinop, Kastamonu, Gümüşhane, Giresun, Düzce, Çorum, Çorlu, Bolu, Artvin, Amasya, Yalova, Trabzon, Tokat, Tekirdağ, Kırklareli ve Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Oda Başkanları ile Karadeniz Odaları Platformu Kurucu Başkanı Yahya Arıkan ve Karadeniz Odaları Platformu Başkanı Yücel Akdemir katıldı. Toplantıda Karabük'ü tanıtan bir slayt gösterisi sunulurken, Karabük Serbest Muhasebesi Mali Müşaviri Oda Başkanı Mehmet Cingöz Karabük ve ilçeleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Toplantıda konuşan ile Karadeniz Odaları Platformu Kurucu Başkanı Yahya Arıkan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği’nin(TÜRMOB) bu yıl meslek kuruluşunun 30. Yılını kutladıklarını belirterek, “Şuanda Türkiye’de 78 SMMM odası, 8 yeminli müşavir odası yaklaşık 110 bin mali müşavir, 5 bin yeminli müşavir ve yine yaklaşık mesleğe girmek isteyen, mücadele eden 20 bin’e yakın meslek adaylarımız olan Türkiye’nin sayılı büyük meslek örgütlerinden biri. Tüm Türkiye’de örgütlenmiş özellikle bizlere yaraşır kurumsal yapılar oluştuğu bir meslek örgütüyüz. Böylesine güçlü bir meslek örgütü. TÜRMOB’un temelinde ekonomi durduğu zaman, ekonomi doğru yönetilmediği, doğru katkı sunmadığı zaman ülkenin yürümesi söz konusu değil. Hem dünyada hem ülkemizde büyük bir dijital dönüşüm yaşanıyor. Özellikle Türkiye’nin bu konuda ayak uydurmasındaki gayreti hep birlikte görüyoruz. Ama maalesef ve değişim ve dönüşüm içerisinde bunun en büyük çilesini bizim meslek mensuplarımız çekiyor. Bu anlamda bizsiz Türkiye’nin yol almasının mümkün olmadığının altını çizmek istiyorum” dedi. Arıkan, TÜRMOB’un Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sunan sorumluluğu olduğunu da belirtti. Konuşmaların ardından toplantı mesleki sorunları değerlendirme ile devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KUZKA, Kastamonu turizmi için üç projeyi destekleyecek

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının TR82 Bölgesi Turizm Master Planı kapsamında ‘Destinasyon Geliştirme Programı’ çerçevesinde Kastamonu’da üç proje destekleyecek.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Takviye Programı’nın 3. ve 4. devirlerinde Taşköprü Belediyesinin Pompeiopolis Antik Kenti, Mevcut Tanıtım Merkezinin Çağdaş Tanıtım Merkezine Dönüştürülmesi Projesi, Kastamonu Turizm Altyapı ve Hizmet Birliğinin (KASTAB) Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Ziyaretçi Merkezi ve Müze Konsepti Tasarım Danışmanlığı Projesi, Kastamonu Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii Jeoradar Hizmetleri Danışmanlığı Projesi başarılı bulunarak kontratları imzalandı.
Taşköprü Belediyesi’nin Pompeiopolis Antik Kenti’ndeki proje ile tarihi geçmişi M.Ö. 66 yılına uzanan ve Anadolu’nun kıymetli antik yerleşimlerinden biri olan kentin, tanıtım potansiyelini güçlendirmek hedefiyle antik kent hudutlarında yer alan mevcut tanıtım yapısının çağdaş bir ziyaretçi ve tanıtım merkezi olarak yine işlevlendirilmesi hedefleniyor.
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Ziyaretçi Merkezi ve Müze Konsepti Tasarım Danışmanlığı Projesi ile jeoparkın kurumsal kimliği, yönergesi, çalışma ve müşavere şuraları, tanıtım gereçleri, web ve toplumsal medya altyapısı, gelir modeli, bisiklet rotaları, faaliyet planı taslağı ve ön jeolojik etüt raporu oluşturularak jeoparkın, müracaat kriterleri ortasında yer alan "Ana Ziyaretçi Merkezi ve Müzesi" ögesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.
Ayrıca Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi içerisinde birliğe tahsis edilen alan, jeoparkın tanıtım, eğitim ve sergileme fonksiyonlarını bir ortada sunacak çağdaş bir ziyaretçi merkezi ve müze olarak dönüştürülecek.
Kasaba Köyü Mahmut Bey Camii Jeoradar Hizmetleri Danışmanlığı Projesi ile Candaroğulları Beyliği’nin en değerli yapıtlarından biri olan ve 2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan caminin etrafında yer alan Beylikler Dönemi’ne ilişkin külliye bileşeni olabilecek yeni yapı kalıntıları yahut türbeler ortaya çıkarılacak.
Desteklenecek projeler planın alanda somut adımlara dönüşmeye başlamasının da güçlü bir göstergesi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin