Şirin ‘Engelli memur adayları kadro müjdesi bekliyor’ - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Nisan, 2017 09:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Şirin ‘Engelli memur adayları kadro müjdesi bekliyor’

ZONGULDAK Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Temmuz ayında yapılması beklenen atamalarda en az 10 bin engellinin atama yapılmasını ümit ettiğini söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, kamuda yapılan atamalarda engellilerin her seferinde kamuda boş bulunan kadroların fazla doldurulmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Temmuz ayında yapılacak olan atamalardan ümitli olduklarını ifade eden Şirin, “Kamudaki engelli açığı 2 yılda bir EKPSS sınavı yapılmak suretiyle genel itibariyle her sınavda 3 alım yapılarak kapatılmaya çalışılmaktadır. Fakat yapılan atamalar incelendiğinde esasında gerekli engelli kontenjanların doldurulmadığı net bir şekilde anlaşılmaktadır. Bilindiği gibi 2016/1 EKPSS tercihlerinde toplam 4 bin 893 kadro yer almıştı. Bu kadrolar için 41 bin orta öğretim mezunu, 7 bin 700 ön lisans mezunu ve 5 bin 500 lisans mezunu başvuru yaptı. ÖSYM’nin 2016/1 EKPSS yerleştirme sonuçlarına göre 48 orta öğretim,107 ön lisans ve 146 lisans kadrosuna ait olmak üzere toplam 301 kadro boş kaldı. Yani 301 engelli kardeşimizin hayalleri bir sonraki atamaya kalmış oldu. Yani dolayısıyla engelli memur adaylarımız bu konuda her seferinde kamuda boş bulunan kadroların fazla doldurulmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşamıştır. Önceki yıllarda yapılan atamalar her seferinde beklentilerin altında kaldı. Ancak engelli memur adayların 2017 Temmuz ayı yapılacağı belirtilen atamaların önceki yılların telafisi olacağı ve en az 10 bin Engelli ataması yapılacağını ümit ediyoruz.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin