Karabük Postası tarafından
15 Eylül, 2023 14:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Simidin üreticisi DMR Unlu Mamuller halka arz oluyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Simit Sarayı’nın da üretici şirketi olan DMR Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş.’nin halka arzına onay verdi. Pay başına 10,24 TL sabit fiyat üzerinden gerçekleşecek halka arzın büyüklüğü 768 milyon lira olacak. Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği halka arzlara bir yenisi daha ekleniyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) simidi dünyaya sevdiren Simit Sarayı’nın üretici şirketi DMR Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş.’nin halka arzına onay verdi. 1 TL nominal değerli paylar 10,24 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Yapılan açıklamaya göre, DMR Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende’nin 110,3 milyon TL olan sermayesinin 185,3 milyon TL’ye bedelli artırımı sırasında oluşan 75 milyon TL payın satışı yapılacak. DMR Unlu Mamuller’in mevcut ortaklık yapısı ise şöyle: Simit Sarayı A.Ş. yüzde 57,2, Re-Pie Portföy ve Yönetim A.Ş. yüzde 34,06, Pardus GSYO yüzde 4,69, A1 Portföy Yönetim AŞ Expansion Funding GSYF yüzde 4,04. Yüzde 40’ı halka açılması planlanan DMR Unlu Mamuller’in pay başına belirlenen 10,24 TL fiyat üzerinden şirketin toplam değeri 1 milyar 897 milyon TL, halka arz büyüklüğü de 768 milyon TL olacak. 30 ülkeye ihracat, güçlü finansal yapı Şirketin ürettiği ürünlerin yüzde 33’ü Simit Sarayı mağazalarında satılıyor. Şirket geri kalan üretimini ise toptan olarak, marketler, oteller ve yurt dışına satıyor. Şirket, ABD, Danimarka, İsrail ve Kanada dahil olmak üzere yaklaşık 30 ülkeye donuk ürünler ihracatı yapıyor. DMR Unlu Mamuller, halka arzla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinden Re-Pie Portföy’ün 2021 yılında şirketimize yüzde 30 oranında ortak olması sonrasında, portföyümüzü ve satış kanallarımızı genişlettik. Simit Sarayı’nın yanı sıra portföyümüzde otel, restoran, kafe ve marketlere yönelik olarak toptan ve perakende satışlar mevcut. Üretici olarak Türkiye’nin yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerine ihracat yapan güçlü bir yapıya sahibiz. Yaş, gelir seviyesi ve coğrafya fark etmeksizin tüm tüketici segmentlerine erişiyoruz. Halka arzdan sağlanacak kaynak ile başta donuk ürünlerin üretilmesi ve taşınması için makine ve ulaşılması zor pazarlara kolay ürün yetiştirmek için soğuk zincir yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz. Ayrıca, üretim gücümüzü, satış kanallarımızı ve ihracatımızı artırarak güçlü büyümemizi sürdüreceğiz.” (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Çay üreticileri yaş çay sezonu için hazırlıklarını tamamlıyor

Çay üreticileri önümüzdeki günlerde başlayacak olan çay dönemi öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak döneme eksiksiz girmek istiyor.
2025 yılı yaş çay döneminin açılmasına günler kala üreticiler hazırlıklarını tamamlaya devam ediyor. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından çayının satın alınmasını isteyen çay müstahsilleri birinci olarak bahçelerinde budama süreci gerçekleştirdi. ÇAYKUR tarafından budama yapılan topraklar denetim edildikten sonra şayet istenen oranda budama gerçekleşmişse 2. basamağa geçildi. Bu sefer çayının birinci sürgünde daha kaliteli olgunlaşmasını isteyen vatandaşlar bahçelerinde gübreleme süreci gerçekleştirirken, birtakım vatandaşlar bu süreci birinci sürgünden sonraya bıraktı.

Çay makasları bilendi
Bahçelerde paklık süreçlerini de tamamlayan müstahsiller sonrasında da çay toplamak için gerekli gereçleri satın almaya başladı. Çayını makasla toplayan müstahsillerden makası olmayan yenisini alırken, bir evvelki yılın makasını kullanacak olan ise bileme süreci ve bakımlarını yaptırmaya başladı. Yağmurlu havalarda çay bahçesinde çalışacaklar için muşamba pantolon ve üstlük, çizme, eldiven, ve fötr şapka derken bütün bu harcamalar birinci kere çaylığa girecek vatandaşlar için 2 bin 500 TL’yi buluyor. Evvelce gereci olanlar ise bu fiyatı ödemezken, gereci eksik olanlar eksik gerecini tamamlıyor. Çay toplamanın kendileri için maliyetli olduğunu düşünen çay üreticileri bu yıl yaş çay taban fiyatının 25-30 TL bandında olmasını bekliyor.

Çay motorlarının fiyatı 14-20 bin lira ortasında değişiyor
Bu yıl birinci kere çaylığa girecekler için materyallerin 3 bin TL’ye kadar çıktığına vurgu yapan Yunus Emre Devran isimli esnaf çayın kilogram fiyatının 25 TL olması gerektiğini savunarak "İlk başlayacaklar için çaya hazırlık için gerekli materyaller 3 bin lirayı buluyor. Yaş çayın kilosunun bence 25 TL olması gerekiyor. 30 olursa şayet fiyat arttıkça kuru çaya da artırım gelecek. Bu defa kuru çay içemeyeceğiz. O yüzden 25 olmalı bence" dedi.
Son vakitlerde tanınan hale gelen çay motoru satışlarından da kelam eden Devran, bayanların hafif çay toplama motorlarını, erkeklerin ise daha sağlam ve süratli çay toplama motorlarını tercih ettiğini tabir ederek "Çay motorlarının fiyatı 14 ile 20 bin lira ortasında değişiyor. Bunun şarjlısı var, taşımalı ve taşımasızı var, skalası çok değişiyor. Daha çok bayanlar hafif makineleri, erkekler ise ağır makineleri seçiyor. Hafif makineler 1 kg 200 gr, en ağırı ise 2 kg yakın. Çay toplayan bir kişi öğlene kadar çay makasıyla 300 kilo toplarken, çay motoruyla 500 kiloya yakın topluyor ve beşerler güneş gelmeden çay bahçelerinde işini bitiriyor" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.