Karabük’te 6 ay önce sokağa çıkma kısıtlamasına uymayarak yakalanan ve söylediği sözler ve oynaması ile Türkiye’nin tanıdığı Murat Akçakaya, 9 ay 5 gün hapis cezası aldı.
Geçtiğimiz Aralık ayında sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında noktasında lastiği patlak şekilde otomobili ile ilerleyen Murat Akçakaya uygulama noktasında polis ekiplerince durdurulmuştu. Kimlik kontrolü yapılan ve alkollü araç kullanmaktan daha önce iki kez ehliyetine el konulduğu tespit edilen sürücü Akçakaya, alkolmetre ile yapılan ölçümde 128 promil alkollü çıkmış, üstüne otomobilin muayenesinin de olmadığını tespit eden ekipler, sürücüye toplam 11 bin 500 TL para cezası kesmişti.
“SOSYAL MEDYADA MİLYONLARCA KEZ İZLENDİ”
Polis ekiplerin işlemlerini yaptığı sırada ayakta durmakta güçlük çeken Akçakaya, trafik ekiplerine “Siz varsanız biz varız. Ceza ise ceza. Haksızsam yazacaksın aga bu kadar basit. Sen haklısın, ben haksızım. Herkes yanlışını bilecek. Yandık lan bu gece” dedikten sonra şarkı söyleyip oyun oynama anları haberlere konu olmuş, sosyal medya da ise milyonlarca kez izlendi.
“ARABAYI SATTIK CEZAYA BİLE YETMEDİ”
Akçakaya, Alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmak, sokağa çıkma kısıtlaması ve aracının muayenesiz olmasından dolayı toplam 11 bin lira para cezası aldığını belirterek, “ Cezayı ödemek için o günkü arabamı sattım ama parası cezalara bile yetmedi ama sağdan soldan toplayarak cezayı kapattım” dedi.
“BU SEFER GERÇEKTEN YANDIK”
Daha sonra açılan mahkeme sürecinin de sona erdiğini kaydeden Murat Akçakaya, “Daha sonra 11 ay 5 gün hapis cezası aldım bu da 9 ay 5 güne düştü. İstinaf ettirdim kapalı cezaevinde yatacağız. Devlet ne derse o olur. Yaptık bir cahillik. Kimseye tavsiye etmiyorum böyle bir şey yapmayı. Bu sefer gerçekten yandık. Pişmanlık illaki var. Bir yerden de tüm Türkiye beni tanıdı. Bu olaydan dolayı iş yerimde sıkıntı yaşadım işten çıktım. Şimdi yeni bir farklı iş yerine işbaşı yapacağım. Hayata sıfırdan yeniden başlayacağım artık” diye konuştu.


Şimdi gerçekten yandı, 9 Ay hapis cezası aldı
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.


