Her yıl düzenli olarak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı İşletme Müdürlüklerinin tamamında gerçekleştirilen ve silvikültürel uygulamaları içeren eğitim tatbikatları maratonu tamamlandı.
Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu yaptığı değerlendirmede eğitimin önemine dikkat çekerek başarının sırrının sürekli tekrar etmekten ve disiplinli çalışmaktan geçtiğini söyledi.
Bayraktaroğlu yaptığı açılamada; "İşimizi iyi yapmak kazancımızın karşılığı değil, mesleğimize olan sevgimiz yaptığımız işe olan saygımız ve karakterimizin yansıtmasıdır. Kendi işini yapan kimse yorulmaz. Bu yüzden kendinizi çok iyi yetiştirmek, öğrenmek, öğretmek ve yapmak zorundayız Bizlere sadece ormanlarımızı değil içinde yaşayan insanlarımız da emanettir. Orman köylümüzün yanında olursak onlarda bizim yanımızda olur. Doğaya uygun ormancılık anlayışıyla planlamamamızı yapıyor, küresel düşünüp yöresel uyguluyoruz.
Tarım ve Orman Bakanlığımızı ve Orman Genel Müdürlüğümüz, orman köylülerin kalkınmasının lokomotifi olduğu gibi silvikültür (orman yetiştirme) çalışmaları da ormancılığın lokomotifidir” dedi.
Ormanların devamlılığını sağlamada en önemli ormancılık uygulamalarından olan gençlik, kültür, sıklık ve ilk aralama bakımları ile fidan sayımları konularında ormanlarda yapılacak işlemler konusunda bilgiler aktarılarak sahada uygulamalı olarak gösterildiği tatbikat Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Deniz, Ağaçlandırma ve Silvikültür ile Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü ile Şube Mühendisi tarafından verildi. Eğitime Orman İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Orman İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve özel sektörde çalışan Orman Mühendisleri katıldı.
Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.