Samsun’un Yakakent ilçesinde silah kaçakçılığı şüphelisi bir şahıs kahvehanede oyun oynadığı esnada gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Yakakent İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, Yakakent ilçesinde silah kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle şüpheli N.Ş.’yi bir kahvehanede oyun oynadığı esnada yakaladı. Şahsın yapılan üst aramasında bir adet bıçak, ikametinde ise çeşitli bölmelere zulalanmış vaziyette 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet sustalı bıçak, 101 adet tabanca fişeği ve 48 adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi.
Gözaltına alınan N.Ş., Yakakent İlçe Emniyet Amirliğinde alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.


Silah kaçakçılığı şüphelisi oyun oynarken yakalandı
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

