Sıcaktan ve nemden bunalan Trabzonlu böyle serinliyor - Karabük Haber Postası
sicaktan ve nemden bunalan trabzonlu boyle serinliyor 2tBQX1Ui jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Sıcaktan ve nemden bunalan Trabzonlu böyle serinliyor

Trabzon’un Araklı ilçesinde yaşayan elektrik tamircisi 23 yaşındaki Bayram Ali Deniz, şapka üzerine yerleştirdiği pervaneli düzenek ile çalışırken sıcaktan ve nemden etkilenmiyor.

Aşırı sıcaklardan korunmak amacıyla şapka üzerine geliştirdiği düzenekle fan sayesinde serinlemeye çalışan Bayram Ali Deniz, geliştirdiği serinletici aleti önce masa üzerine sonra da şapkasına tasarladığını söyledi. Deniz, “Para kazanmam gerektiği için ortaokuldan sonra okulu bırakmak zorunda kaldım. Ancak çocukluğumdan beri bu tarz işlere ilgim vardı. Evde genelde arabalar, ütüler üzerine çok uğraşırdım bir şeyler yapmaya çalışırdım. Sürekli bir şeyler yaparak elim daha çok alıştı ve beyin kapasitem de arttı. Dükkân açmıştım, sıcaktan bunalınca masanın üzerine fan yapayım dedim. Kendi kendime masanın üzerinde duran insanın başının üzerinde de ’durur’ dedim ve bunu geliştirdim. Bizim buralarda insanlar tarlada olsun çay, fındık toplarken sıcaktan dolayı bunalıyor. Hatta sosyal medyadan yaptığım serinletici düzeneği görenler sipariş vermeye de başladı. Bunu hiçbir yerden araştırmadan yaptım o an bana böyle bir ilham geldi. Önce masanın üzerine tasarladım daha sonra da şapkama uyguladım. Motoru şapkaya yerleştirerek kablolar kullandım. Powerbank ile çalışıyor. Şarzı dolu olduğu zaman 2-3 saat kadar çalışıyor. Duruma göre kapatıp açabiliyorsun” diye konuştu.

Bayram Ali Deniz’in serinlemek için yaptığı düzeneği gören yakını Serkan Deniz ise “Çok güzel bir sistem yapmış. Böyle bir şeye ilk defa rastladım. Siparişi verdik inşallah bana da aynısından bir tane yapacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
patlayan komur kazani ve tup villayi kule ceviriyordu XICeTJmA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Patlayan kömür kazanı ve tüp villayı küle çeviriyordu

Kastamonu’nun Cide ilçesinde kömür kazanı ve tüp patlaması sonucu villada çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Olay, dün gece saatlerinde Cide ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Emin Kayran’a ait villada, henüz belirlenemeyen sebeple kömür kazanı ve tüp patladı. Patlamanın ardından çıkan yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Cide Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında villada büyük oranda maddi hasar meydana geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin