Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sıcak havayı gören oraya koştu

Zonguldak’ta hava sıcaklığının 24 derecelere yükselmesinin akabinde halk kapuz plajına koştu.
Zonguldak’ta 15 Eylül’de sona erecek olan deniz dönemi öncesinde vatandaş halk plajı olan Kapuz plajına akın etti. Vatandaşlar sıcak havayı denize girerek ve güneşlenerek geçirdi. Lakin deniz suyunun soğuk olması ilgiyi azalttı. Hava sıcaklığı ise 24 derecelere kadar yükseldi. Dönemin sonra ermesinin akabinde ilginin daha da azalması bekleniyor.
Murat Kılıç, “Hala denize giren var. Deniz sıcaklığı biraz soğuk olsa da beşerler havanın sıcaklığına dayalı denize giriyorlar. Dönemin sonuna yaklaştık artık. Eylül 15’inden sonra dönem artık bitme noktasına gelir. Beşerler hala geliyor. Bu dönem 100-150 binin üzerinde vatandaşımızı ağırladık. Bu sene nitekim büyük bir potansiyel vardı. Biz bu kadar beklemiyorduk. Hayati tehlikesi olan hadise alınmadı. Lakin çok boğulma tehlikesi oldu. 100’ün üzerine boğulma hadisesi oldu. Can kaybı olmadı. İnsanların burayı tercih etmesinin sebebi denizimiz pak, tesisimiz pak, rastgele sorun yok” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Elektrikli çay kesme motorları çıkınca çay makasları tarih olmaya başladı

Elektrikli çay motorlarının çıkmasıyla talebi azalan çay makaslarının tamiri ve bakımında hatırı sayılır düşüş yaşandı.
Elektrikli çay motorlarının günümüzde süratle yaygınlaşmasıyla birlikte çay makası satışında ve tamirlerinde düşüş yaşandı. Yavaş yavaş tarih olmaya başlayan çay makasları ilerleyen günlerde tercih edilmezse tamirciliği de unutulmaya yüz tutan bir meslek olacak. Hal böyleyken kimi tamirciler yerinde saymak yerine kendisini güncelledi ve makinelerin tamirlerine ağırlaştı. Çay makineleri üreticiler açısından kolaylık sağlasa da rutin bir bakım isteyen kesimlerden oluşuyor. Yağlaması, bilenmesi, elektrik sisteminin denetimi üzere birçok rutin bakım ortaya çıkınca makas tamircileri işi çay kesme motoru tamirciliğine döndürdü.

"Çay makası satışında ortalama yüzde 50 gerileme"
Çay makası satışı ve tamirinde yarıya yarıya bir düşüş olduğunu tabir eden Doğan Baraner "Şu anda hem tamir hem çay makası satışında ortalama yüzde 50 gerileme var. Artık tekrar makas tamiri için geliniyor fakat eskisi üzere değil. Biraz daha çay motoruna yöneldiği için vatandaş motorun bileme üzere muhtaçlıkları olduğu için onları yapmaya başladık. Mikron ayarlı bileme ayarı yapıyoruz artık. Teknolojiye ayak uydurmadığı, yıllardır makas bir güncelleme almadığı için vatandaşta ister istemez personel külfetinden ötürü çay motoruna geçmeye başladı. Bizde şu anda motorun bilemesi olsun, bakımı olsun oradan devam ediyoruz. Biz mikron ayarlı bilemeler yapıyoruz. Bunu yapmayanlar biraz bu işten yavaş yavaş çıkmaya başlayacak. Yevmiye badiresi var, şu anda makas yevmiyesi 3 bin lira civarı diyorlar. Hem yevmiye problemi hem personel ezası olduğu için vatandaş daha çok hem işi kolaylaşması açısından hem de maddi açıdan elektrikli çay kesme motoruna döndü diyebiliriz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin