blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

‘Siber Vatan’ yarışmasında öğrencilere ödülleri verildi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Karabük’te düzenlenen Siber Vatan 0’dan 1’e Hackathon Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Karabük’te düzenlenen Siber Vatan 0’dan 1’e Hackathon Yarışmasına Bartın ve Zonguldak olmak üzere 3 ilden toplamda 10 takım ile 41 öğrenci katıldı.
Yarışmada dereceye giren öğrenciler için tören düzenlendi. Törende konuşa BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak 2014 yılından bu yana siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağını yetiştirmeye çalıştıklarını ve önemli ulusal ve uluslararası yarışma ve tatbikatlarda başarılar elde eden gençler yetiştirdiklerini belirtmiştir” dedi.
Altunsu, siber güvenlik alanındaki bu çalışmaların Türkiye’nin diğer bölgelerindeki kalkınma ajansları eliyle tüm ülkeye yayıldığını, programın 2024 döneminin 18 il, 1 ilçe ve 22 farklı üniversitede devam ettiğini aktararak şunları söyledi: “Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programında eğitimini başarı ile bitiren gençlerimiz İnşallah bundan sonraki dönemlerde özellikle üniversitelerimizdeki siber güvenlik eğitimlerimize katılarak kendilerini geliştirecekler ve yerli ürün ve hizmetle ortaya çıkaracaktır.”
Karabük Valisi Mustafa Tutulmaz törende yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Karabük, Zonguldak ve Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, program eğitmenlerine ve jüri üyelerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek’ten Filistin’e destek, “Gazze bizim vicdanımızdır”

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, Devrek Birlik Kardeşlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik hücumlarını protesto etmek ve Gazze’ye giden yardım gemisine takviye olmak maksadıyla basın açıklaması düzenlendi.
Cumhuriyet Alanı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açıklamaya, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş takviye verdi. Platform ismine açıklamayı okuyan Hacı Ahmet Ağa Cami İmam Hatibi Aydın Çolpa, toplanma gayelerinin "işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı ataklarını lanetlemek ve abluka altındaki Gazze’ye bir nefes olmak için sefere çıkan Sumud Gemisi’ne sahip çıktıklarını ilan etmek" olduğunu söyledi.
Filistin davasının yalnızca bir coğrafya problemi değil, tüm ümmetin onur ve izzet problemi olduğunu belirten Çolpa, "Gazze; çocukların açlıkla sınandığı, bayanların gözyaşına mahkûm edildiği, pakların bombalar altında can verdiği bir beldeye dönüştürülmüştür. Yıllardır süren bu kuşatma, dünyanın gözleri önünde devam etmektedir" dedi.
Sumud Gemisi’nin yalnızca besin ve ilaç değil, insanlığın onurunu, vicdanını ve özgürlük çabasını taşıdığını vurgulayan Çolpa, şu davette bulundu:
"Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz: İsrail’in yıllardır süren işgaline, zulmüne ve ablukasına derhâl son verilmelidir. Gazze’ye insani yardımların önü açılmalı, çocukların ve günahsızların feryadı dindirilmelidir. Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir. Gazze, bizim vicdanımızdır."
Açıklama, "Kahrolsun Siyonizm", "Kudüs Şüphesiz Kurtulacak" ve "Yaşasın Özgür Filistin" sloganlarının akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin