blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Siber vatan etkinliklerinde genç yeteneklere ödüller verildi

Karabük Üniversitesi(KBÜ) mesken sahipliğinde ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı takviyesiyle kurulan Siber Vatan Yetkinlik Merkezi’nde düzenlenen teknoloji odaklı etkinlikler, gençleri yazılım ve siber güvenlik dünyasıyla buluşturdu.
Karabük Üniversitesi, Gençlik Haftası ve Karabük Bilim Şenliği çerçevesinde gençleri teknolojiyle buluşturan manalı bir tertibe mesken sahipliği yaptı. Siber Vatan Yetkinlik Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde, yazılım ve siber güvenlik alanında farkındalık oluşturmaya yönelik çeşitli müsabakalar gerçekleştirildi.
Programa, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, BAKKA Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Müsabakalarda dereceye giren öğrencilere sertifika ve armağanları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Etkinlik çerçevesinde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) dayanağıyla yürütülen "Siber Vatan 0’dan 1’e Yazılım Programı"na katılan lise öğrencilerinin yarıştığı "1’e Gerçek: Geleceği Kodla Hackathonu" gerçekleştirildi.
Ayrıca Karabük Üniversitesi öğrencilerine özel olarak düzenlenen "Siber Vatan CTF Yarışması", iştirakçilere bilgi güvenliği ve siber savunma alanlarında uygulama yapma imkanı sundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Freni boşalan otomobil adama çarptı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, park halindeki bir arabanın freninin boşalması sonucu hareket eden araç, yoldan geçen bir vatandaşa çarparak duvara sıkıştırdı.
Kaza, Devrek ilçesi Lale Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 67 NL 723 plakalı arabanın park halindeyken freni boşaldı ve denetimsizce yokuş aşağı hareket etti. Bu sırada yoldan geçmekte olan Şaban Mekikli, üzerine gelen arabadan kaçamayarak araç ile duvar ortasında sıkıştı. Olay yerine süratle Devrek İtfaiye grupları ve 112 sıhhat takımları sevk edildi. İtfaiye gruplarının müdahalesiyle sıkıştığı yerden kurtarılan Şaban Mekikli, birinci müdahalesinin akabinde ambulansla Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin