SGK’dan Okullara Bilgilendirme Toplantısı

Karabük Postası tarafından
25 Mart, 2015 08:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ZONGULDAK Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Kozlu Orta Okulu öğrencilerine Diyabet ve Obezite hakkında bilgiler verildi. Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Çiğdem Acar, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Okan Şentürk, Karaelmas Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Kıran, Karaelmas Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı Emine Oral ve Servis Şefleri tarafından ziyaret edildi. Ziyarette Diyabet ve Obezite Konulu “ Güven ile Sağlıklı Yaşam” Kitabı dağıtıldı. Ziyarete konuşma yapana İl Müdürü Çiğdem Acar “ Çocuklarımızın hepsine Sosyal Güvenlik bilincini kazandırma için çalışıyoruz bu konudaki çalışmalarımız İl Merkezimizde ve İlçelerimizde devam etmekte, az sonra sağlıklı bireylerin yetişmesinde sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğunu anlatan bir çizgi film izleyeceksiniz bu nedenle hepinize iyi seyirler diliyorum, bizi ağırlayan okul idarecilerine ve öğretmenlerine de teşekkür ediyorum” dedi. İl Müdürü Acar’ın konuşmasının ardından öğrenciler “Güven ile Sağlıklı Yaşam (Diyabet ve Obezite)” çizgi filmini izlediler. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Kozlu Anadolu Lisesi öğrencilerine Sosyal Güvenlik Bilincini kazandırmak ve bilgilendirmek için ziyaret düzenlendi. Ziyarete Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Çiğdem Acar, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Okan Şentürk, Karaelmas Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Kıran, Karaelmas Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı Emine Oral ve Servis Şefleri Katıldı. Kozlu Anadolu Lisesi Müdürü Murat Sevindik’in de bulunduğu bilgilendirme toplantısında İl Müdürü Acar Sosyal Güvenliğin önemini anlatan ve öğrencilerin okuldan mezun olduktan sonra Genel Sağlık Sigortalığının gerekliliği ve işe başladıktan sonra sigortalı olmanın kendilerine kazandırdıkları, iş kazasının ve kayıt dışı çalışmanın zararları ile sosyal Güvenlikle ilgili neler yapmaları gerektiğini anlatan bir konuşma yaptı ve İl Müdür Acar’ın konuşmasının ardından Merkez Müdürü Kıran “Sosyal Güvenlik Nedir ve Neden Sigortalı olmalıyız” konulu sunum gerçekleştirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Türkiye’de İlk Defa Eflani’de Düzenlenecek

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan “İller Arası Kuşak Güreşi Turnuvası”, Eflani ilçesinde gerçekleştirilecek.

blank
Mustafa Akgün tarafından
13 Mayıs, 2025 13:03 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Turnuva, 14 Mayıs Salı günü saat 11.00’de Eflani Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu'nda başlayacak.

Eflani’de spora olan ilginin artmasına katkı sağlayacak etkinlik, farklı illerden gelecek sporcuların yanı sıra Eflani'deki güreşçilerin de katılımıyla gerçekleştirilecek. Geleneksel Türk sporlarından biri olan kuşak güreşi, hem izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatacak hem de kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sunacak.

Toplam 80 bin TL ödülün verileceği turnuvada sporcular, hem kendi illerini temsil etmenin hem de ödül için mücadele etmenin heyecanını yaşayacak. Turnuva hakkında açıklama yapan Eflani Kaymakamı Ömer Bulut, “Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan İller Arası Kuşak Güreşi Turnuvası’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm halkımızı bu önemli organizasyona davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.