Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

SGK İl Müdürlüğü’nden bazı ödemelerle ilgili açıklama

Gündem Yayın: 21.07.2017 14:04
SGK İl Müdürlüğü’nden bazı ödemelerle ilgili açıklama

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım; kurumdan yapılan bazı ödemelerle ilgili olarak açıklama yaptı.

SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım  tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Kurumumuzca Sigortalı veya hak sahiplerine ödenen geçici iş göremezlik , emzirme ödenekleri,  Yol ve gündelik ödemeleri, hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemeleri her ayın 8 ila 14 ü arasında Ziraat Bankası aracılığı ödenmekte idi.

Bu defa; Kurumumuz ile PTT arasında “Hak Sahiplerine Merkezi Ödeme Sistemi İle Yapılacak Ödemeler Protokolü” imzalanmıştır. Yapılan protokol ile Kurumumuz tarafından gönderilen ve ödeme gününden itibaren 2 (iki) ay süre ile sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınmayan ödemelerin Kuruma iade edileceği,  sigortalıların talep etmesi halinde, T.C. kimlik numarası üzerinden yapılacak ödemelerin yanı sıra, hak sahiplerine PTT Kart tanımlanabileceği ve ödemelerin PTTMATİK cihazlarından ödenebileceği hususunda taraflar arasında mutabakat sağlanmıştır.

Sağlanan mutabakata göre, 20/07/2017 tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden mesai saatleri içerisinde T.C. kimlik numarası üzerinden ödeme gününden itibaren 2 (iki) aylık sürede iş günü sınırlaması olmaksızın ödenecektir.Ayrıca daha önce hesap tanımlaması yapılan sigortalıların ödenekleri tanımlanan hesaplara, 8 ile 14 arasında alınamayan ve Kuruma iade edilen ödeneklerin sigortalıların talebi halinde de  PTT  Bank üzerinden ödeme işlemi gerçekleştirilecektir.

Diğer taraftan; Kurumumuzca kamu ve özel sigortalılar ile hak sahiplerine ilk bağlanan gelir/aylık ödemeleri Denizbank ile imzalanan 31/08/2015 tarihli protokol gereği Denizbank Şubeleri aracılığıyla ödenmekteydi. Bu defa; Kurumumuz ile 17 Banka ve PTT arasında “Sigortalı ve Hak sahiplerine ilk bağlanan Gelir/Aylık Ödemeleri ile Emekli İkramiyelerinin ve Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında Gelir/Aylık alanlara Promosyon Ödenmesine ilişkin Protokol” imzalanmış ve önceki protokol fesih edilmiştir.

Bankalar/PTT arasında imzalanan protokol kapsamında ; Kurum tarafından ilk defa bağlanan  gelir/aylıklar ile emekli ikramiyeleri 01/08/2017 tarihinden itibaren emeklilik talebinde bulunan sigortalıların tercih ettiği bankalar/PTT aracılığı ile ödenecektir. Bu kapsamda ilk defa aylık/gelir bağlanacak sigortalı herhangi bir Banka/PTT talepte bulunmadığı durumda bağlanacak aylık/gelir Kurum Başkanlık Makamının 13/07/2017 tarihli Olurları gereği, Ülke genelindeki şube ağının en yaygın olması nedeniyle T.C Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecektir” denildi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:56
Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü  ekipleri,  İl Merkezi ve İlçelerde huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi3 jpg

38 Ekip ve 101 personelin görev aldığı huzur ve güven uygulamasında  çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalanırken, eksikliği tespit edilen 31 araca da cezai işlem uygulandı.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi1

Yapılan uygulamalara İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Müdür Köse, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için tüm görevlilerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği ve şehrimizde mevcut huzur ve güven ortamının artarak devamı için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Ramazan Öztürk)

Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:49
Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük’te hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan 12 yıl hapis cezası ve yakalama kararı bulunan firari şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde yürüttükleri denetim faaliyetleri çerçevesinde hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezası ile yakalama kararı bulunan ve açık cezaevinden firar ettiği tespit edilen K.K.’yı yakaladı.
Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, şehirde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine, faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkartılmasına ve suçluların vatandaşlar arasında rahat rahat dolaşmasına asla izin verilmeyeceğini belirtti. (İHA)

Enis Bardhi: “Henüz en iyimi gösteremedim”

Spor Yayın: 09.12.2023 04:48
Kaynak: İHA

Trabzonspor’un Kuzey Makedonyalı oyuncusu Enis Bardhi, kupayı önemli bir hedef olarak gördüklerini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Trabzonspor sahasında Ahlatcı Çorum FK’yı 3-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Enis Bardhi, çok mutlu olduklarını belirterek, “Bizim açımızdan önemli bir galibiyet. Biz kupayı önemli bir hedef olarak görüyoruz. Trabzonspor için hem ligde hem de aynı zamanda kupayı kazanmak doğal hedeflerden bir tanesi. Bunu gerçekleştirebilmek için ilk adımı atabildiğimiz için mutluyuz. Önemli bir galibiyet oldu” dedi.

Trabzonspor’da olmaktan dolayı gayet mutlu olduğunu dile getiren Bardhi, “Tabii ki her oyuncu gibi ben de oynamak istiyorum. Hocamızın kararlarına her zaman saygı duyup sahada olduğum süreç boyunca elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. İyi başladığım bir sezon oldu. Çalışmalarımı en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Trabzonspor’da oynayan oyuncuların üzerinde çok büyük bir baskı olduğunu kaydeden Bardhi, “Takımın çok büyük olması, oyuncuların çok büyük oyuncular olması tabii ki düşünebilirsiniz. Şehre baktığınız zaman 24 saat futboldan bahseden insanlar. İster istemez herkesin üzerinde baskı hissettiriyor. Milli takımda kafa daha rahat oynayabilirsiniz. Daha net ve rahat olarak kendinizi gösterebiliyorsunuz. Ben de henüz en iyimi gösteremedim” ifadelerini kullandı.