blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Kasım, 2025 12:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

SGK Borçlarına Yeni Taksitlendirme Kolaylığı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım, kamu alacaklarına uygulanan faiz oranlarındaki indirimin, borçlu vatandaşlar için önemli bir fırsat olduğunu açıkladı. Yıldırım, yapılan düzenleme ile borçların daha düşük faizle taksitlendirilebileceğini duyurdu.

13 Kasım 2025 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında uygulanan gecikme zammı oranı aylık yüzde 3,7’ye indirildi. Ayrıca yeni başvurular için yıllık tecil faizi yüzde 39 olarak uygulanacak.

İl Müdürü Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Vergi ve SGK borçlarının daha düşük faizle taksitlendirilebilmesinin yolu açıldı. Aylık gecikme zammının yüzde 4,5’ten 3,7’ye, yıllık tecil faizinin ise yüzde 48’den yüzde 39’a düşürülmesi, borçlu vatandaşlarımızın yükünü ciddi şekilde hafifletecektir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, düzenlemenin detaylarını şu sözlerle paylaştı:
"Bu tarihten önce tecil edilmiş borçlarda eski oranlar geçerli olacak; ancak 13 Kasım 2025 tarihinden itibaren yapılan başvurularda yeni, daha düşük tecil faizi uygulanacaktır. Böylece vatandaşlarımız sürekli yapılandırma beklemek zorunda kalmadan borçlarını kolayca taksitlendirebilecekler."

Düzenlemenin Karabük'teki vatandaşlar ve işverenler için önemli bir avantaj sağladığını vurgulayan Yıldırım, "Hem işverenlerimiz hem sigortalılarımız için daha öngörülebilir, daha sürdürülebilir bir ödeme ortamı oluşuyor. SGK Karabük İl Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın bu fırsattan yararlanabilmesi için tüm birimlerimizle destek olmaya hazırız" dedi.

İl Müdürü Yıldırım, son olarak borcu olan tüm vatandaşları, bu yeni ve avantajlı taksitlendirme imkanlarından yararlanmak için SGK İl Müdürlüğü'ne başvurmaya davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Şubat, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da sağanak yağış etkili oluyor

Bolu’da akşam saatlerinde sağanak yağış başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina saçaklarının altına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı.
Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Aniden bastıran yağışa dışarıda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina saçaklarının altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, ana arterlerde trafik yoğunluğu meydana geldi. Sürücüler, görüş mesafesinin düşmesi ve yollarda biriken su nedeniyle trafikte kontrollü seyretti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yağmurun yarına kadar süreceği belirtilirken, vatandaşların ani hava değişimlerine karşı dikkatli olmaları istendi. Yetkililer ayrıca, oluşabilecek sel ve taşkınlara karşı sürücülerin daha tedbirli davranmaları gerektiğini hatırlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin