karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
07 Ağustos, 2014 08:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Sezgin’den, Gökçebey Hayvan Bakımevine Ziyaret

ZONGULDAK Hayvan Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, Gökçebey hayvan bakımevine ve Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk’e ziyarette bulundu. Gökçebey hayvan bakımevini ziyaret eden ve açıklamada bulunan Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, "Bakımevi henüz çok yeni elbette eksikler var, kimse her şeyin biranda mükemmel olmasını bekleyemez. Ancak şunu söylemek isterim, Gökçebey Bakımevindeki hayvanlar her gün düzenli olarak pişirilen yemekler ve köpek mamaları ile besleniyorlar, veteriner hekim tarafından tedavi ve bakımları yapılıyor. Hayvanlar için adeta bir yuva gibi olmuş, köpekler mutlu, hepsi aşılı, kısırlaştırma ameliyatları yapılıyor. Bizler hayvan hakları savunucuları olarak daha ne isteyebiliriz. Zamanla bakımevi çevresi daha güzel hale gelecektir, belki alan biraz daha büyütülebilir. En çok dikkatimizi çeken sahiplendirme sayısının oldukça yüksek olması, Gökçebey halkının hayvan satın almak yerine mağdur bir hayvanı bakımevinden kurtarması ve buradan sahiplenme yapması her yere örnek olması gereken bir durum. Burada neredeyse iki haneden bir tanesinde hayvan var. Dikkat edilmesi gereken tek nokta, hayvan sahiplerinin köpeklerini bilinçsizce sokağa salmaması, düzenli olarak kendi kontrollerinde gezdirmeleri, bakım ve aşılarını düzenli yaptırmaları, üremelerine engel olmak adına kısırlaştırma yoluna gitmeleri. Hatta bugün köylerin bir kısmını da gezme vaktimiz oldu, köylerde inekler kediler köpekler koyun koyuna yaşıyorlar, insanlar kapılarının önlerine su kapları koymuşlar, kimse özünden kopmamış, herkes hayvanlarla mutlu ve huzurlu yaşıyor” dedi. Daha sonra Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk’ü ziyaret etti. Ziyarette konuşma yapan Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin, “Gökçebey Belediye Başkanımızı daha öncede üç kez ziyaret ettik, her seferinde güler yüzle karşılanmak ve ilgi ile dinlenmiş olmak bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bizi memnun ediyor. Başkanımıza bakımevinde yapılan çalışmalardan duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik, yapılması gereken eksiklerden söz ettik. Hayvan Koruma Kanununa göre, sokaklardan bakımevine toplanan köpekler kısırlaştırılıp aşılandıktan ve kayıt altına alınıp kümelendirdikten sonra alındıkları sokaklara alışık oldukları ortamlara geri bırakılmalı, bakımevinde sadece hasta, yaşlı, engelli yani sokakta hayatını sürdüremeyecek olanlar kalmalı, bunu artık hepimiz biliyoruz. Gökçebey halkına küpeli köpeğin bakımı yapılmış, artık üremeyecek ve bizimle yaşaması gereken canlılar olduğunu anlatmak adına belediye anonsları yapılmasına karar verdik, yakın zamanda sokaklara köpekler için su odakları yapılacak” diye konuştu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da gece saatlerinde yüksek sese geçit yok

Bolu’da, vatandaşların yoğun şikayeti üzerine gece saatlerinde harekete geçen trafik polisleri geniş çaplı denetim gerçekleştirdi. Uygulamada, abartılı egzoz kullanan, yüksek sesle müzik dinleyen ve trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Bolu’da son günlerde gece saatlerinde Kılıçarslan Mahallesi’nde Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda yüksek ses ihbarları çoğalması üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar doğrultusunda Bolu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri gece saatlerinde vatandaşların ihbarda bulunduğu noktalarda şok uygulama yaptı. Kılıçarslan Mahallesi’nde Asayiş Şube Müdürlüğü’nün de destek verdiği denetimde araç içerisinde bulunan vatandaşların kimlik kontrolleri yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren uygulama kapsamında yüksek ses müzik dinleyerek çevreye rahatsızlık veren, abartılı egzoz bulunan, aykırı ışık sistemi bulunan ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere cezai işlem uygulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin