“29. Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası” etkinlikleri kapsamında Şeyh Şaban-ı Veli, doğduğu yer olan Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde düzenlenen etkinlikte anıldı.
“29. Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası” etkinlikleri çerçevesinde doğum yeri olan Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde Şeyh Şaban-ı Veli’yi anma etkinliği düzenlendi. Şeyh Şaban-ı Veli’yi anma haftası dolayısıyla Hanönü Şeyh Şaban-ı Veli Camisi’nde mevlit okutuldu. Mevlidin ardından kurban kesildi ve dua edildi.
Hanönü İlçe Müftüsü Ekrem Yıldızhan, dua öncesi konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Hanönü ilçesinin adını aldığı tarihi han meydanında yapılan programda Hanönü İlçe Müftüsü Ekrem Yıldızhan, Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin hayatını anlattı.
Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı ise, Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin doğum yeri olan Hanönü ilçesine gelen vatandaşlara teşekkür etti.
Yamalı, önümüzdeki yıl Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin köyü olan Şeyh Şaban-ı Köyünden başlayacak olan etkinliklerin daha zengin ve daha doyurucu olacağını kaydetti.
Program, Kur’an-ı Kerim okunması, ilahilerin söylemesi, semazen gösterisi ve vatandaşlara yapılan ikramlarla sona erdi.
Programa Hanönü Kaymakamı Abdulmelih Orhan, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, Vakıf Başkanı Mehmet Çiftçi ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


162
Şeyh Şaban-ı Veli, doğum yeri olan Hanönü’nde anıldı
97
Yanlış okula giden adayı jandarma sınava yetiştirdi
Samsun’un Havza ilçesinde sınav merkezini karıştıran üniversite adayı, jandarma ekiplerinin yardımıyla sınava yetişti.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün saat 10.15’te başladı. Samsun’un Havza ilçesinde sınava gireceği okulu karıştıran bir aday, İlçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından sınava zamanında yetiştirildi. Jandarma ekipleri, öğrenciyi resmi araçla alarak sınava gireceği okula götürdü.

