Karabük Postası tarafından
18 Kasım, 2014 15:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sevgilisi Aldatınca Kayalıklara Çıktı

Safranbolu ilçesinde, sevgilisini başkasıyla yakalayan genç kız, Hasan Dede Türbesi tepesinde kayalıklara çıkarak intihar etmek istedi. Edinilen bilgilere göre, Safranbolu tarihi çarşı bölgesinde bulunan Hasan Dede Türbesi'nin tepesine çıkan N.D. (23), intihar edeceğini söyleyerek, kimseyi yanına yaklaştırmadı. Ailesinin ve yakınlarının ikna çabaları başarısız olunca, genç kızın sevgilisi olay yerine çağrıldı. Önce kayalıkların altından kız arkadaşına seslenen genç, daha sonra polis ekipleri tarafından N.D'nin yanına götürüldü. Kızının atlamasından korkan anne ise fenalık geçirerek 112 ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ve 112 ekipleri hazır bekletilirken, kayalıkların altına branda açmak isteyen itfaiye ekiplerini genç kız taş atarak engellemeye çalıştı. Bunun üzerine AFAD ekiplerine haber verilerek şişme yatak getirildi. Erkek arkadaşı ile yaklaşık 1.5 saat telefonla konuşan genç kız, “Bu gece buradan ölüm çıkacak. Gelmeyin. Başkasını bulamadın mı oynayacak. 5 yıldır beni niye oyaladın” diyerek etrafa sürekli taş fırlattı. Safranbolu Sevgi Evleri'nde görevli iki psikolog ve sevgilisinin uzun süren ikna çabalarının ardından genç kız 4 saat sonra kayalıklardan indirilerek polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Genç kızın, 2010 yılında da aynı bölgede intihar girişiminde bulunduğunu ve kendini kayalıklardan aşağıya bırakarak ağır yaralandığı öğrenildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
29 Ocak, 2026 11:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te İstihdam ve Mesleki Eğitim Masaya Yatırıldı

KTSO ev sahipliğinde düzenlenen İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı’nda, mesleki eğitim ile iş gücü piyasasının ihtiyaçları ele alındı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, istihdam politikalarının geliştirilmesi ve yerel iş gücü piyasasının ihtiyaçlarının ele alınması amacıyla “İl İstihdam Kurulu İstişare Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz başkanlık yaptı.

Gerçekleştirilen toplantıya; Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangı, Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Çalış, İŞKUR Şube Müdürü Hüseyin Çalım, KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük OSB Müdürü Alper Tolga Saka ve Eskipazar Organize Sanayi Müdürü Murat Tümen katıldı.

Toplantıda, Karabük İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri tarafından kentte istihdamın artırılmasına yönelik çeşitli başlıklar ele alındı. İş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan alanlara ilişkin eğitim planları, mesleki eğitimin istihdamla daha etkin şekilde buluşturulması ve işverenlerin mevcut destek ile teşviklerden daha verimli yararlanmasına imkân sağlayacak uygulamalar değerlendirildi. Ayrıca kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Toplantının sonunda, Karabük’te istihdamın artırılmasına yönelik ortak çalışmaların sürdürülmesi, mesleki eğitimin desteklenmesi ve iş dünyasına yönelik teşvik mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, toplantıya katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, Karabük’te istihdamın güçlendirilmesi adına KTSO’nun sorumluluk alanına giren her konuda aktif rol almaya devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin