blank
Ramazan Öztürk tarafından
11 Mayıs, 2024 13:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Serhat Demir Çelik’te Toplu İş Anlaşması

Serhat Demir Çelik A.Ş, geçtiğimiz aylarda örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak toplu iş sözleşmesine başladı ve 2024-2025 yıllarını kapsayan sözleşme bugün itibariyle imzalandı. Yapılan sözleşmeyle, 2023 Aralık ayı yevmiyelerine ilk altı ay için %67 zam kararı alındı. Toplu iş sözleşmesi kapsamında ikramiyelerde artış, sosyal yardımlar, bayram harçlığı, yakacak yardımı, gece vardiya zammı, fazla mesai ücret artışı, öğrenim yardımı, doğum yardımı, evlenme yardımı, ölüm yardımı gibi birçok yeni hak elde edilerek sosyal haklarda %100 ücret kazanımı sağlandı. Serhat Demir Çeliğin sahipleri Gökalp, Osman ve Suat Büyükbektaş'ın katıldığı imza töreninden sonra, Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Serhat Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Büyükbektaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Büyükbektaş ile Suat Büyükbektaş'a toplu iş sözleşmesindeki iyi niyetli yaklaşımlarından dolayı tüm çalışanlar adına teşekkür etti. Yılmaz, "Toplu sözleşme sürecini sabırla bekleyen tüm Serhat Demir Çelik çalışanlarına teşekkür ediyor, toplu iş sözleşmesinin tüm Serhat Demir Çelik çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin