Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Şubat, 2024 00:24 tarihinde yayınlandı
0

Sel felaketinde ağır hasar alan köprünün yerine ahşap köprü

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Devrek-Yedigöller yol güzergahında bulunan ve sel felaketinde ağır hasar alan köprü yerine dünyada bir çok ülkede olan ancak Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyacak tamamen ahşaptan köprü yapılması için çalışmalara başlandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu inceleme çalışmalarından sonra yaptığı açıklamada ahşap kullanımını yaygınlaştırma projesi çerçevesinde Yedigöller’e ziyarete gelen vatandaşlara hizmet vermesi amacıyla geçen yıl yaşanan sel afetiyle zarar gören köprünün, iş sağlığı ve güvenliği açısından risk oluşturmaya başladığını ifade etti. Bayraktaroğlu, “Yedigöller’e yılda ortalama 100 ila 200 bin arasında yerli ve yabancı ziyaretçi gelmekte ve gelen bu ziyaretçilerin tamamı bu köprüyü kullanmaktadır. Yapacağımız ahşap köprü projesiyle Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Genel Müdürlüğümüzün Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Yedigöller’e gelen vatandaşlarımızın ulaşımının yanı sıra üretim sahalarına ulaşımı sağlayan, aynı zamanda ormancılık hizmetlerinin görülmesinde büyük önem taşıyan ana nakliyat yolları öncelik verilerek, ekosisteme ve ekolojik dengeye zarar vermeden maksimum verim alınabilecek, ekonomik kalıcı, aynı zamanda da sürdürülebilir orman yönetimine uygun malzeme ve tekniklerin kullanarak bir ahşap köprü yapmayı planlıyoruz” dedi.

Planlama çalışmalarına Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’nun yanı sıra İnşaat İkmal Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Uzun ve Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Deniz İle Dirgine İşletme Müdürleri, Şube Müdürleri ve diğer teknik elemanlar katıldı.

Daha sonra Dirgine İşletme Müdürlüğü’nde 2023 yılında yapılan yeni yol çalışmaları yerinde incelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sel felaketinin boyutu gun agarinca ortaya cikti M17uiOzV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Sel felaketinin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Samsun’un Havza ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel felaketinin boyutu günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. İlçe genelinde çok sayıda araç sokaklarda takla atmış halde bulunurken, birçok iş yeri ise kullanılamaz hale geldi. Selin vurduğu bölgeler havadan görüntülendi.

Havza’da kuvvetli yağış sonrası taşan Hacı Osman Deresi, ilçe merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Meydanı çevresi başta olmak üzere Çay ve Bahçelievler mahallelerinde selin izleri sabah saatlerinde net şekilde görüldü. Dron görüntülerinde sel sularının sürüklediği araçların çamura gömüldüğü, bazı otomobillerin ise devrilerek hurdaya döndüğü dikkat çekti.

Sel nedeniyle çok sayıda iş yerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Çamur ve balçıkla kaplanan dükkanlarda esnaf sabahın erken saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Kullanılamaz hale gelen iş yerlerinde zarar tespit çalışmaları sürerken, vatandaşlar yaşanan felaketin şokunu yaşamaya devam ediyor.

Bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından su tahliye ve temizlik çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, selin etkili olduğu alanlarda hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin