Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketi, Yenice Şeker Kanyonu'nu ciddi şekilde etkilerken, Kanyonun eski haline getirilmesi için Karabük İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar, kanyonda eski halinden eser bırakmadı.
Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketi, Yenice ilçesinde bulunan Şeker Kanyonu’nu ciddi şekilde etkiledi. Bu doğal afetin ardından kanyonun eski haline getirilmesi amacıyla Karabük İl Özel İdaresi tarafından başlatılan çalışmalar, ne yazık ki kanyonu eski güzelliğinden uzaklaştırdı.
Bir zamanlar doğal güzellikleri ve büyüleyici manzarası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Şeker Kanyonu, bugün doğallığından uzak, kalın duvarlarla çevrili bir mesire alanına dönüşmüş durumda.
Karabük İl Özel İdaresi tarafından kanyonda yapılan plansız ve gelişi güzel çalışmalar, doğal güzelliklerin büyük ölçüde kaybolmasına neden olurken, Yenice’nin turizme açılan ilk kapısı olan Şeker Kanyonu'nun son hali, vatandaşlar arasında büyük üzüntü yarattı.
Vatandaşlar, yaptıkları değerlendirmede; "Şeker Kanyonu, eskiden doğası ve özgün güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıydı. Ancak şu an gördüğümüz manzara içler acısı. Doğal güzelliklerin yerini beton duvarlar aldı. Burası artık doğal bir kanyon olmaktan çıktı. Yapılan bu düzenlemeler, kanyonun ruhunu kaybetmesine neden oldu" dedi.
Yenice’nin önemli turistik noktalarından biri olan Şeker Kanyonu'nun bu hali, sadece yerel halkı değil, burayı görmek için gelen ziyaretçileri de derinden etkiliyor. Doğal güzelliklerin korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini savunan vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak kanyonun eski haline getirilmesi için çalışmalar yapılmasını talep ediyor.
Turizmin gelişmesi için yapılan düzenlemelerin, doğal alanların tahrip edilmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, "Doğal güzelliklerimizi koruyarak turizmi geliştirmeliyiz. Şeker Kanyonu, bu haliyle turistik cazibesini kaybediyor. Yenice’nin bu eşsiz doğa harikasını korumak hepimizin sorumluluğu" dedi.
Bartın’da polisi görünce kaçmaya başlayan motosiklet şoförü kaza yaptı. Yaralanan şoförün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye Bartın Köyortası Mahallesi’nde 2-3 motosikletin gürültü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis takımı yönlendirildi. Polis otosunu gören motosikletli gençler, kaçmaya başladı. 17 yaşındaki H.C.Ç. yönetimindeki 67 ADS 330 plakalı motosiklet, 176. Cadde üzerinde devrildi. Yaralanan gencin yardımına ise polisler yetişti. Şoför, olay yerine çağrılan sıhhat takımının birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Sürücü H.C.Ç’nin ehliyeti bulunmadığı belirlenirken, kaza yapan arkadaşına yardım etmek için duran ve ismi öğrenilemeyen 74 ABS 531 plakalı motosikletin şoförünün de ehliyeti olmadığı ve yasal hududun üzerinde alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülerden H.C.Ç hakkında isimli süreç başlatılırken, başkasına ise para cezası uygulandı.