Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Haziran, 2016 14:14 tarihinde yayınlandı
0

Şehit, Gazi ve Dul Ailelerine İftar Yemeği Verildi

 

Yenice Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından  Kaymakam Oğuz Cem Murat tarafından ilçede bulunan Şehit, Gazi ve Dul Ailelerine iftar yemeği verildi.

Yenice Kaymakamlığı bu yılki Ramazan ayında da Şehit, Gazi ve dul ailelerini iftarda buluşturarak onlarla birlikte oruç açmanın feyzini yaşadı.

Kaymakam Oğuz Cem Murat’ın davetine ilçe merkezinin yanı sıra çevre belde ve köylerden de katılımın yüksek olması dikkat çekerken, Yenice Orman İşletme Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğinde; Yenice Cumhuriyet Savcısı İbrahim Ceylan, Cumhuriyet Savcısı Hasan Erdoğan, Hakim Mustafa Köse, Hakim Dilek Erdoğan, Garnizon Komutanı Deniz Dönmez, Emniyet Amiri Nuri Turan, Kaymakamlık personeli ve daire müdürleri konukları yalnız bırakmadılar.

Kaymakamı  Oğuz Cem Murat; yemek öncesi yaptığı kısa konuşmada, “İçinde bulunduğumuz Mübarek Ramazan ayında, iftarımızı şehit, gazi ve dul ailelerimizle açmak istedik. Sağ olsunlar davetimize katılarak oruçlarımızı birlikte açmanın mutluluğunu yaşayacağız, İftarımıza katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Okunan Kur-an’ı Kerim ve yapılan duanın ardından  davetliler oruçlarını açarken, Kaymakam Oğuz Cem Murat geleneksel hale getirilen iftar yemeğinde bu yıl da birlikte olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zihinsel engelli kizina istismari ogrenince kalbi buna dayanmayan anne icin savsat halki bir araya 9gaPzAt4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zihinsel engelli kızına istismarı öğrenince kalbi buna dayanmayan anne için Şavşat halkı bir araya geldi

Artvin’de zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden anne Nalan Kaya için vatandaşlar bir araya geldi. Düzenlenen yürüyüşte kadına, çocuğa ve engelli bireylere yönelik şiddete dikkat çekildi.

Artvin’in Şavşat ilçesinde zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Nalan Kaya için Şavşat Kadın Derneği öncülüğünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar, ellerinde Nalan Kaya’nın fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, Kaya’nın işlettiği markete kadar yürüyerek, iş yerinin kapısına gül ve karanfil bıraktı.

Grup adına basın açıklaması yapan Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Acar Çelik, “5 Mayıs 2026 tarihinde ilçemizde yaşanan ve hepimizin vicdanında derin yaralar açan elim olay karşısında bir araya geldik. Yapılan bu açıklama hiçbir siyasi düşüncenin ya da provokasyonun parçası değildir. Amacımız kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaktır. İlçemizde yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden sarstı. Evet bir annenin yüreği bu acıya dayanamadı. Bugün burada yükselen ses sadece öfkenin değil, vicdanın da sesi olsun istiyoruz. Hiçbir kadın korkuyla yaşamasın. Hiçbir çocuk suskun bırakılmasın. Hiçbir engelli birey savunmasız hissetmesin” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin