Reklam
Reklam

Şehit Fırat Çakıroğlu Anısına İftar Verildi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Haziran, 2017 14:01 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü işadamı Çetin İpek tarafından “Dünyada bir eksik cennette bir fazlayız! Fırat Çakıroğlu” temalı sahur programı düzenlendi.
“Dünyada bir eksik cennette bir fazlayız! Fırat Çakıroğlu” temalı sahur programına Ege Üniversitesi’nde şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun babası Fuat Çakıroğlu, Karabük Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat İsmail Taş ve yönetimi, MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar ve yönetimi, MHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bayram Gölcük ve yönetimi, MHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe ve yönetimi, Türk Eğitim Sen Karabük İl Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu ve yönetimi, İzmir Aliağa Ülkü Ocakları eski İlçe Başkanı Barış Kızılay, Safranbolu Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Hakan Ünal ve yönetimi, Safranbolu Türk Eğitim Sen Temsilcisi Önder Köse ve yönetimi ve ülkücü camianın önde gelen isimleri katıldı.
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ise sahur programa bazı sebeplerden dolayı katılamayacaklarını belirten bir mesaj göndererek selamlarını ilettiler.

Şehit Fırat Çakıroğlu Anısına İftar Verildi

 

4. sahur programını düzenleyen işadamı Çetin İpek, her sene bir tema belirlediklerini ifade ederek, “Bu sene ki temamız Fırat Çakıroğlu. Bizleri kırmayarak aramıza katılan Fuat Çakıroğlu’na da çok teşekkür ederim. Rahmet ve minnetle Alparslan Türkeş, Türk olmak, Ülkücü olmak gibi temalarla daha önce sahur programları düzenledik. Düzenlediğimiz bu sahur programlarında amacımız teşkilat mensupları başta olmak üzere tüm dost ve arkadaşlarımızı bir arada görmek, hasbihal etmek, birlik ve beraberlik resmi vermektir. Bu programlarımızda siyasi bir çıkar olarak yapmadık. Bizim yaptığımız sessiz bir çığlıktır. Fırat Çakıroğlu’na bir kez daha rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Bu vesileyle hepinizin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eder, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmenizi yüce mevladan niyaz ederim.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı Bayram Gölcük İşadamı Çetin İpek’e hediye takdimi yaparken program sonrası Safranbolu Türk Eğitim Sen Temsilcisi Önder Köse tarafından verdiği desteklerden dolayı İşadamı Çetin İpek’e teşekkür plaketi takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda

esi tabutuna son kez sarildi babasi namazini kildirdi afad personeline huzunlu veda vat3eczE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.

Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı

Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.

“Seninle gurur duyuyorum”

Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Cenaze namazını acılı baba kıldırdı

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.

“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”

Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin