AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'nun Zonguldak, Bartın, Karabük ve Bolu’nun Mengen İlçesini kapsayacak bir Şehir Hastanesi yapılması için Sağlık Bakanı ile görüşme yapılacağını açıklamasının ardından şehir merkezinde bir Devlet Hastanesi bile olmayan Türkiye'nin tek İli Karabük'e bu hastanenin yapılması için AK Parti Milletvekillerinin devreye girmesi istendi.
Halihazırda Zonguldak’ta 6 devlet hastanesi, 2 dal hastanesi, 2 ağız ve diş sağlığı merkezi, 3 özel hastane ve 4 tıp merkezi bulunuyor. Böylesine güçlü bir sağlık altyapısına sahip olan ilin, bölge halkına önemli bir hizmet sunduğu vurgulandı.
Ancak buna rağmen bölgeye Karabük’ün de dahil olacağı şekilde hizmet verecek bir Şehir Hastanesi kurulması için çalışmaların başlatıldığı öğrenilirken, vatandaşlar, şehir hastanesinin Karabük'e kurulması gerektiğini belirterek, "Karabük'te bir tek hastane var o da Eğitim Araştırma Hastanesi, Özel Hastane olarak da Medikar Hastanesi bulunuyor. Bir de Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi var. Sağlık yönünden oldukça zayıf bir il konumundayız, onun için şehir hastanesinin Karabük'e yapılması gerekiyor ve bunun için de AK Parti Milletvekilleri dahil topyekün bu konuda girişimlerde bulunulması gerekiyor" şeklinde görüş beyan ettiler.
Vatandaşlar, şehir hastanesinin kurulacağı yerin doğru belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Zonguldak zaten güçlü bir sağlık teşekkülüne sahip. Karabük ise sağlık yatırımları bakımından daha ihtiyaç sahibi bir il konumunda. Eğer gerçekten bölgeye hizmet edecek bir şehir hastanesi yapılacaksa, bunun yeri Karabük olmalı” görüşünü dile getirdi.
Karabük halkı, “Zonguldak ile karşılaştırıldığında sağlık teşekkülü bakımından fakir sayılabilecek Karabük’ün, şehir hastanesi hakkı olduğu açıkça görülüyor” şeklinde konuştu.