Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un (25) “Eğer şehit olursam Afrika’da bir ülkeye su açtırmanızı istiyorum” vasiyeti Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez’in girişimleriyle yerine getirildi.
Şehit olmadan 3 gün önce çektiği videoda, “Eğer şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum” şeklinde vasiyette bulunan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un vasiyeti hayırseverlerin desteğiyle farklı ülkelerde yerine getiriliyor. Tanzanya’nın ardından Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez’in girişimleriyle bir su kuyusu daha Kamerun’un Kousseri şehrinde dualarla açıldı.
Başkan Söylemez konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ezan dinmesin bayrak inmesin diyerek vatanımız uğruna canlarına feda eden şehitlerimize su kuyulara açıyoruz. Bugün burada şehit Mehmet Ali Horoz adına su kuyumuzun bu köye hayırlı ve bereketli olması duasıyla inşallah şehitlerimize ithafen Afrika’ya yağmur olmaya devam ediyoruz Rabbim kendilerini makamlarının en güzeli ve şereflendirmiş ailesine sabırlar diliyoruz” dedi.


Şehidin vasiyeti Afrika ülkelerinde yerine getiriliyor
Ferhat Salt: “Karabük’te 10 bin haneye ulaşacağız”
AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, teşkilat çalışmalarının sahada yoğun şekilde sürdüğünü belirterek, yıl sonuna kadar Karabük genelinde 10 bin haneye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.
AK Parti’nin 25 yıllık siyasi yürüyüşünün milletin desteğiyle güçlenerek devam ettiğini ifade eden Salt, Türkiye’nin birçok alanda önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşandığını vurgulayan Salt, yapılan hizmetlerin sadece fiziki yatırımlarla sınırlı kalmadığını dile getirdi.
Salt, “Yollar yapıldı ancak asıl yol milletin gönlünde açıldı. Köprüler kuruldu fakat en güçlü bağ gönüller arasında inşa edildi” ifadelerini kullandı.
Teşkilat çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Salt, teşkilatçılığın samimiyet, fedakarlık ve dava bilinci gerektirdiğini ifade ederek, “2025 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz üye çalışmaları kapsamında 3 bin 902 yeni üyemizi teşkilatımıza kazandırdık” dedi.
AK Parti teşkilatlarının sahadaki çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirten Salt, 2026 yılında daha güçlü bir teşkilat yapısıyla hedeflere ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.
Salt, vatandaşlarla kurdukları gönül bağını daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, yıl sonuna kadar Karabük genelinde 10 bin hane ziyareti gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belitti.

