Sedat Namal’dan 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Mesajı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Mart, 2015 12:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Sedat Namal’dan 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı Mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili aday adayı Sedat Namal, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Namal, 100 yıl önce bugün Çanakkale Zaferi ile Türk tarihinin en büyük dönüm noktalarından birinin yaşandığını kaydederek, “ Tarihe kahramanlık destanı olarak yazılan Çanakkale Zaferi ile Türk askerinin ve Türk insanının gücü, vatan sevgisi, birlik ve beraberliği, yokluk içerisindeki dayanışması tüm dünyanın gözleri önüne serilmiştir. Şehitlerimizin kanı ve canı ile aldığı bu vatanı sonsuza kadar korumak, kalkındırmak ve güçlendirmek, bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı haykırmak Türk olarak hepimizin hedefi ve sevdasıdır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale ve diğer savaşlardaki tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Günümüzde bu kadar varlığın içerisinde, onlar kadar vatanımız adına yapamadıklarımız için Şehitlerimizin hepsinden haklarını helal etmelerini istiyorum. Çanakkale geçilmez, bu vatan sevgisi hiç bitmez” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale ve istiklal madalyasi sergisi begeni topladi rvv4FbT4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale ve İstiklal Madalyası Sergisi beğeni topladı

Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi, büyük beğeni topladı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde(AKM) “Çanakkale ve İstiklal Madalyası” konulu sergi düzenlendi. Sergide bulunan ebru, hat ve tezhip alanlarında hazırlanan bayrak temalı eserlerde Osmanlıca İstiklal Marşı yazılması dikkat çekti. Samsun’un gerek Milli Mücadele’deki stratejik rolü gerekse liman kenti kimliği; İstiklal Madalyası ve yerel direnişin simgesi olan mavnacılar üzerinden kurgulanan sanat eserleri aracılığıyla estetik bir anlatıya dönüştürüldü.

Enstitüde görevli 20 kişi tarafından 3 aylık çalışma sonucu oluşturulan sergide, sülüs yazı çeşidi ile beş farklı kalem ölçüsünde kubbe şeklinde, dalgalı ve aharlı ebru kağıdı üzerine yazılar yazıldı. Çanakkale Şehitleri Anıtı, akkase tekniği kullanılarak yapıldı ve taş kısmında cesareti temsil eden 300 adet kaplan gözü doğal taş kullanılarak eser tamamlandı. 18 Mart Çanakkale Savaşı’nda şehit olan askerlerin anısına, Çanakkale ruhunu yansıtmak amacıyla diorama (3 boyutlu modelleme) çalışması da yapıldı.

Sergi, bugün ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Samsun Valisi Orhan Tavlı da protokol üyeleri ile birlikte gezdiği sergiye tam not verirken, sergide eserlerin oluşmasında emeği geçen enstitü görevlilerine şükranlarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin