Karabük Postası tarafından
20 Mart, 2023 16:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Seçmen Listeleri Muhtarlıklara Asıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, muhtarlıklara gönderildi. Karabük Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Özen, yaptığı açıklamada, oy kullanacak vatandaşların seçmen kütüklerinde isimlerinin olup olmadığını kontrol etmesini istedi. Seçmen listelerinin sorguya çıkmasındaki temel amacın oy kullanacak vatandaşların seçmen kütüklerinde isimlerinin olup olmadığını belirlemesi ve kontrol etmesi olduğunu ifade eden Özen, "14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel seçiminde oy kullanacak vatandaşlarımızın seçmen kütüğünde olup olmadığına dair askı listeleri, tüm mahalle muhtarlıklarımızda askıya çıkmıştır. Bugün itibariyle 2 Nisan'a kadar askıda kalacaklar. Seçimlerde oy kullanacak vatandaşlarımızın mahallelerde adreslerin çıkıp çıkmadığı, oy pusulalarının çıkıp çıkmayacağına dair askı listesine bakıp bir sıkıntı varsa bunu en kısa sürede Nüfus Müdürlüğüne başvurarak, oradan alacakları belgeyle İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak oturdukları yerde oy kullanmalarını sağlaması gerekiyor. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza duyuruda bulunuyoruz" dedi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yurt dışında olan Katarlının dairesini basan su 6 esnafı mağdur etti

Bolu’da Katar uyruklu ev sahibi yurt dışında olduğu için 15 gündür müdahale edilemeyen evdeki su sızıntısı, apartmanın altındaki 6 iş yerini kullanılamaz hale getirdi. Tavanlardan akan sular nedeniyle ürünleri zarar gören ve elektrik kontağı tehlikesi nedeniyle dükkanlarının elektriği kesilen esnaf, telefonla ulaştıkları ev sahibinin "Yurt dışındayım, gelemem" cevabı üzerine polise giderek şikayetçi oldu.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan apartmandaki bir dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Katar uyruklu bir kişiye ait dairede yaklaşık 15 gün önce su sızıntısı başladı. Ev sahibinin yurt dışında olması nedeniyle daireye müdahale edilemedi. Alt katta bulunan esnafın telefonla ulaştığı ev sahibi iddiaya göre, "Yurt dışındayım, gelemem, bir şey yapamam" dedi. İlk olarak pilavcı dükkanına ulaşan su, daha sonra kırtasiye ve yanındaki börekçi dükkanına kadar yayıldı. Özellikle kırtasiye dükkanının tavanından damlayan sular, çok sayıda ürünü kullanılamaz hale getirdi. Merdiven yardımıyla dairenin içine bakıldığında evin içerisinde yaklaşık 10 santimetre yüksekliğinde su birikintisi olduğu tespit edildi. Suyun apartman girişine kadar ulaşması ve elektrik panolarına akması üzerine esnaf, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile SEDAŞ’a bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, güvenlik gerekçesiyle apartmanın elektriğini tamamen kesti. Yaşanan olayın ardından 6 esnaf, karakola giderek şikayetçi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin