blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Seçimi kaybeden belediye başkanı milletvekiline çiçek fırlatıp hakaret etti

Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde seçimi kazanan MHP’li Efdal Altundal’ın devir teslim töreninde, belediye seçimlerini kaybeden eski belediye başkanı Birol Şahin, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’le tartıştı. Milletvekili Akgül’e küfür ve hakaretler ederek üstüne yürüyen Şahin, milletvekilinin üzerine çiçek fırlattı.
Kaynaşlı ilçesinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Yeniden Refah Partisi’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Birol Şahin’e 894 oy fark atan MHP’li Efdal Altundal seçimi kazandı. Seçimin ardından Kaynaşlı Belediye Başkanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene seçimleri kazanan Efdal Altundal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve partililer katıldı.
A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle Mart 2020’de MHP’den ihraç edilen eski Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada partisinden ihraç sürecine değindi. Milletvekili Akgül, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile ilgili sözleri sebebiyle Şahin’e müdahale ederek, ifadeleri doğru bulmadığını söyledi. Bunun üzerine Şahin, Akgül’e "Sen kimsin" diyerek küfür ve hakaretler savurdu. Şahin, daha sonra ayağa kalkıp masada bulunan çiçeği İsmail Akgül’e fırlatarak küfür ve hakaretlerine devam edip üzerine yürüdü. O anlar kameralara yansırken, olay odadakilerin araya girmesiyle sona erdi.
Yaşanan olayların ardından devir teslim töreni tamamlandı.

“Cahiliye dönemini kapatarak, hizmet dönemini başlattık”
MHP’li Başkan Efdal Altundal’ın makamında fotoğraf çektirerek paylaşım yapan MHP Milletvekili İsmail Akgül, "Belediyemizi teslim aldık. Kaynaşlı ilçemizde cahiliye dönemini kapatarak, hizmet dönemini başlattık. Biz Müslümanlığı ve adaletli olmayı size öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN tanıtım ve tercih günleri Karadeniz Ereğli’de büyük ilgi görüyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Karadeniz Ereğli’deki Özdemir Park AVM’de açtığı tanıtım standı ile aday öğrenciler ve ailelerinin ağır ilgisiyle müsabakaya devam ediyor. Standı ziyaret eden BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitenin vizyoner eğitim anlayışını ve öğrenci odaklı yaklaşımını aday öğrenciler ve ailelerle paylaştı.
28 Temmuz Pazartesi günü kapılarını açan stantta BEUN’un güçlü akademik yapısı, burs imkanları, ulusal ve milletlerarası muvaffakiyetleri, toplumsal ömür imkanları ve mezuniyet sonrası sunduğu meslek fırsatları ayrıntılı halde tanıtılıyor. Öğrencilerle birebir ilgilenilen stantta adaylara tercih süreci boyunca rehberlik de sağlanıyor.
Standı ziyaret eden BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitenin eğitimden toplumsal yaşama, uluslararasılaşmadan sanayi iş birliklerine kadar birçok alanda sağladığı imkânlarla öğrencilerine çok taraflı bir gelişim ortamı sunduğunu vurgulayarak şu sözleri lisana getirdi:
"Cumhuriyetin birinci üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, bir üniversite anlayışının ötesine geçerek öğrencilerine yalnızca akademik bilgi değil, çağın gerekliliğini sağlayan vizyon da kazandırıyor. Eğitim, araştırma ve uygulama alanlarında sürdürülebilir muvaffakiyetler elde eden Üniversitemiz; eğitim, teknoloji, toplumsal bilimler ve sıhhat üzere pek çok alanda nitelikli bireyler yetiştirme misyonunu kararlılıkla sürdürüyor. Çağdaş yerleşkeleri, donanımlı akademik takımı, teknoloji grupları, girişimcilik ekosistemi, meslek merkezi ve toplumsal takviye sistemleriyle BEUN, gençlerin hem akademik hem ferdî gelişim seyahatlerinde her daim yanlarında yer alıyor. Hakikaten bugün burada öğrencilerimizin tanıtım stantlarımıza gösterdiği ilgiden büyük memnunluk duydum. Tanıtım ve tercih günleri kapsamında büyük bir özveriyle çalışan akademik ve idari işçimize teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum."
Stantta vazifeli BEUN yetkilileri, yeni açılan yüksekokulun dijital çağın gereksinimlerine yönelik tasarlandığını ve geleceğin mesleklerine odaklanan programlarla dikkat çektiğini tabir etti. Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan "Büyük Bilgi Analistliği", "Oyun Geliştirme ve Programlama" ile "Arka-Yüz Yazılım Geliştirme" programlarının her birine 30’ar öğrenci alınacağı ve bu yıl toplam 90 öğrencinin eğitim alacağı bilgisi verildi.
Yetkililer, kelam konusu programların iş dünyasının gereksinimlerine direkt karşılık verecek nitelikli insan kaynağını yetiştirmeyi hedeflediğini vurguladı. Ayrıyeten Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde bu yıl açılan Robotik ve Yapay Zekâ Programı ile Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.
BEUN standındaki yetkililer, üniversitenin sunduğu imkânların sadece akademik muvaffakiyetle sonlu olmadığını, öğrencilerin toplumsal, kültürel ve mesleksel gelişimini destekleyen kapsamlı bir üniversite tecrübesi sunduğunu aktardı.
Yetkililer tarafından verilen bilgilere nazaran; BEUN’un 25 ülkede 253 Erasmus+ mutabakatı bulunuyor ve bu kapsamda öğrenciler Avrupa’nın birçok ülkesinde eğitim alma ve staj yapma imkânına sahip oluyor. Ayrıyeten, Zonguldak TEKNOPARK ve Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla öğrenciler inovatif projelerini hayata geçirebiliyor; mentorluk, eğitim ve girişimcilik takviyesi alabiliyor.
Stantta, BEUN Diş Hekimliği Fakültesinin akademik başarısına da dikkat çekildi. Batı Karadeniz Bölgesi’nde üçüncü basamak hizmet veren tek Ağız ve Diş Sıhhati Uygulama Merkezi ile bütünleşmiş çalışan fakültenin, uygulamalı eğitime verdiği kıymet sayesinde 2023 Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) sonuçlarına nazaran Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversiteleri ortasında 8. sırada yer aldığı belirtildi.
Üniversite idaresi BEUN’un tanıtım stantlarına gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Teknoloji, sıhhat, toplumsal bilimler ve mühendislik alanlarındaki nitelikli eğitim anlayışıyla BEUN’un yalnızca bir üniversite hayatı değil, tıpkı vakitte güçlü bir ömür tecrübesi sunduğu vurgulandı.
Karadeniz Ereğli Özdemir Park AVM’deki BEUN tanıtım standı, 3 Ağustos’a kadar her gün 14.00 - 20.00 saatleri ortasında aday öğrencilere ve ailelerine hizmet vermeye devam edecek. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi; sunduğu nitelikli eğitim, güçlü altyapı ve milletlerarası fırsatlarla öğrencilerini sadece bugüne değil, geleceğe de hazırlıyor.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, tanıtım faaliyetlerine kıyı alanında da devam ediyor. 2-3 Ağustos tarihlerinde saat 15.00 - 21.00 ortasında Karadeniz Ereğli kıyısında Bayan Gücü Kooperatifi yanında ve Bozhane’de açılacak olan BEUN Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamındaki standlar, aday öğrenci ve aileleriyle buluşacak.
Stantta BEUN’un tüm programları, toplumsal imkanları, burs imkânları ve yerleşke ömrü hakkında ayrıntılı bilgi verilecek. Üniversitenin uzman rehberlik takımı da tercih periyodunda öğrencilere takviye olmak üzere hazır bulunacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin