31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsil edilen Siyasi Partilerin İl Başkanları ve Güvenlik Personellerinin katılımı ile “Seçim Güvenliği Toplantısı” düzenlendi.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Yavuz; seçim takviminin açıklandığını, seçimin huzur ve güven ortamı içerisinde demokrasi şöleni ortamında gerçekleşmesi, vatandaşların özgür iradesinin tam olarak sandığa yansıması için, kanunların verdiği yetki ve sorumluluklar ile YSK kararları çerçevesinde çalışmalara başladıklarını belirtti.
Vali Yavuz; “Seçim öncesi, seçim esnası ve sonrası için bütün güvenlik tedbirlerini eksiksiz planlıyoruz. Elimizdeki bütün imkân ve kabiliyetimizle, bu süreci siyasi parti temsilcilerimizle yakın iş birliği ve koordinasyon içerisinde yürütme kararlılığındayız. Seçimlerin, şimdiden ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan Siyasi Parti İl Başkanlarının, seçim süreciyle ilgili görüş, öneri, talep ve değerlendirmelerini aktarması yanında yaşanabilecek olaylara karşı alınacak tedbirlerin de görüşüldüğü toplantıya; Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, TBMM'de temsil edilen Siyasi Parti İl Başkanları ile kolluk birimlerinin diğer yetkilileri katıldı. (Yusuf Korkmaz)
Düzce’de seyir halindeki araba bir anda alev aldı. Alev topuna dönen arabadaki yangın itfaiye gruplarının çalışması ile söndürüldü.
Yangın Beyciler Mahallesi 1752. Sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran Konuralp istikametinden Düzce istikametine seyir halinde olan şoförü ve plakası öğrenilemeyen Tofaş arabadan belirlenemeyen bir sebeple alevler yükseldi. Şoförü arabası terk ederken, araç kısa mühlet içerisinde alev topuna döndü. Etraftakilerin ihbarı ile bölgeye ulaşan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımları alev topuna dönen arabadaki yangını söndürerek denetim altına aldı. Araba kullanılamaz hale geldi. Husus ile ilgili inceleme başlatıldı.