Şavşat Karagöl’de kışın son günlerinde mest eden görüntüler - Karabük Haber Postası
savsat karagolde kisin son gunlerinde mest eden goruntuler lT6GEa1j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Şavşat Karagöl’de kışın son günlerinde mest eden görüntüler

Artvin’in Şavşat ilçesindeki Karagöl, kışın son günlerinde beyaza bürünmüş tabiatı ve buz tutmuş gölüyle mest eden bir görüntü sunuyor. Ormanın yeşili, gölün beyaza bürünmüş hali kartpostallık imgeleri andırıyor.

Artvin’in “Sakin Şehir” unvanlı Şavşat ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl, kışın son günlerinde ziyaretçilerine süper bir görünüm sunuyor. Kalp halini andıran görünümü, buz tutan göl beyaza bürünürken adeta masal diyarlarını andırıyor.

Karadeniz’in beğenilen turizm rotalarından biri olan bölgenin ilkbahar renkleri öncesi kışın son günlerini görmek isteyenler soluğu Karagöl’de alıyor. İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve kuş bakışı manzarası kalbi andıran Karagöl, kentten uzak tabiatla iç içe vakit geçirmek isteyen turistlerin ilgisini çekiyor. Sahara Ulusal Park içerisinde bulunan ladin ve çam ağaçları ortasında kalp formundaki manzarası ile dikkat çeken Karagöl, görenleri mest ediyor. Günlük hayatın geriliminden uzaklaşmak için arkadaşları ve ailesiyle Karagöl’e günübirlik gelen tabiat severler harika tabiatın tadını çıkartıyor.

Yüksek dağlarla çevrili, doğal hoşluklarla bezenmiş Karagöl, her mevsim farklı bir atmosfer sunmasına karşın, bilhassa kış aylarında büyüleyici bir hal alıyor. Gölün yüzeyi, karla kaplanmış buz halini alırken, ağaçlarla üzerinde eriyen karlar ilkbaharın habercisi üzere yeşile bürünmüş durumda.

Erzurum’dan gelen toplumsal medya içerik üreticisi Taner Sarı yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin sayılı turizm noktalarından bir tanesindeyiz. Mavi bir gölle karşılaşmak istiyorduk. Karla buzla kaplı bir gölle karşılaşınca açıkçası şaşırdık. Gölün yüzeyi buz tutmuş durumda mükemmel bir görünüme kavuşmuş. Çekimlerimizi yaptık herkesi buraya kış turizmi yapmaya bekliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
destej
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Nisan, 2026 13:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te yatırımcılara sunulan fırsatlar anlatılacak

Batı Karadeniz’de faaliyet gösteren işletmelere yönelik önemli bir destek programı için bilgilendirme toplantısı düzenleniyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi ve Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Programı kapsamında gerçekleştirilecek toplantıda, bölgedeki yatırımcılara sunulan fırsatlar detaylı şekilde anlatılacak.

Toplantı, 22 Nisan 2026 Çarşamba günü saat 14.00’te Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak. Etkinlik, özellikle Karabük ili ve TR81 Bölgesi’nde faaliyet gösteren KOBİ ve işletmeleri kapsıyor.

Program kapsamında SoGreen Geri Ödemeli Finansman Desteği ile 2,5 milyon TL’den 7,5 milyon TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulurken, Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile yatırımcılara çeşitli vergisel avantajlar ve teşvik unsurları sağlanıyor.

Bilgilendirme toplantısında; yeşil dönüşüm yatırımları, enerji verimliliği uygulamaları, çevre dostu üretim süreçleri ile kadın ve genç istihdamını destekleyen projeler başta olmak üzere birçok alanda sunulan destekler ele alınacak. Ayrıca katılımcılara, teşvik mekanizmalarından nasıl yararlanabilecekleri konusunda da kapsamlı bilgiler verilecek.

Yetkililer, bölgedeki işletmelerin rekabet gücünü artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan programa tüm ilgilileri davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin