Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Temmuz, 2019 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Satranç Turnuvalarında SAKEM damgası

Karabük geneli ve Safranbolu’da düzenlenen iki ayrı satranç turnuvasında SAKEM Satranç Kursu öğrencileri başarıları ile mutlu ettiler.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen turnuvada Kayra Umut Deniz 1. olurken, Karabük genelinde Özel Açı Dershanesi tarafından düzenlenen turnuvada ise Tunahan Aslan 2. liği aldı.

Yoğun iş temposundan dolayı yarışmaları ziyaret edemediğini ancak bilgi aldığını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Evlatlarımızla gurur duyuyorum” dedi.

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) tarafından verilen yüzlerce kurstan birisi olan satrançta kursiyerlerin başarılı olduklarını görmenin kendilerini ziyadesi ile mutlu ettiğini ifade eden Başkan Köse; “ SAKEM’de her dönem çok sayıda kurs veriyor ve yıl boyunca binlerce kursiyeri ağırlıyoruz. Tabii ki yarınımızın teminatı çocuklarımızı da unutmuyoruz. Onlar için de çeşitli kurslar açıyoruz. Satranç kursu bunlardan bir tanesi. Satranç zevkli bir oyun olduğu kadar zeka gelişiminde de katkı sağlayan bir oyun. Evlatlarımız için bu tür kurslar açmaya devam edeceğiz. Ben bu vesile ile Kayra ve Tunahan’ı bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin