SAMSUN (İHA) – Samsun’da düzenlenen Satranç Vilayet Birinciliği Turnuvası’nda ilkokul öğrencilerinin gayreti nefes kesti.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Samsun Satranç Vilayet Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen vilayet birinciliği turnuvası, İlkadım Satranç Salonu’nda yapıldı. 45 okulun katıldığı turnuvada 70 kız ve 145 erkek olmak üzere toplam 224 öğrenci yarıştı.
Kıyasıya uğraşların yaşandığı turnuvada Ela Küçük, Aslı Gülce Aydın, Melike Yurdakulu, Ayşe Mine Oran, Bengisu Ayazoğlu ve Zeyne Aksuoğlu’ndan oluşan Şehit Selman Özay İlkokulu 2. Grubu, Okul Sporları Minikler A Kız Kategorisinde il birinciliğini kazandı. 14 okulu geride bırakan kız kadrosu, turnuvanın sonunda kupanın sahibi oldu. Turnuvada ikinciliği Mustafa Kemal İlkokulu, üçüncülüğü ise Özel B. İlkokulu kazandı.
30 okuldan 145 öğrencinin yarıştığı erkeklerde ise Okul Sporları Minikler A Vilayet Birinciliği Genel Kategori Kategorisinde Seyit Ali Asan, Ali Bulut Birinci, Kerem Yahya Ömür, Muhammet Malkoç, Çınar Kürşad Cengiz ve Ali Bera Öztürk’ten oluşan Şehit Selman Özay İlkokulu ekibi vilayet üçüncüsü oldu. Turnuvada T. Samsun Koleji Özel İlkokulu birinci, Özel İlkadım U. İlkokulu ise ikinci oldu.
Turnuvada başarılı bir performans gösteren Şehit Selman Özay İlkokulu öğrencileri, kupalarını öğretmen ve antrenörleri Andan Apaydın ile birlikte kaldırdı.


Satranç Samsun İl Birinciliği müsabakaları nefes kesti
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

